Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Kaia Gerbers senaste succéklänning är en kopia av Cindy Crawfords 90-talslook

18 okt, 2022 
Kaia Gerbers succéklänning är en kopia av Cindy Crawfords 90-talslook
Alla (nåja, ”alla”) pratar om Kaia Gerbers nakenklänning på Academy Museum-galan 2022. Och fansen tycker att den påminner om mamma Cindy Crawfords look från 1993.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cindy Crawford & Kaia Gerbers bästa stilögonblickBrand logo
Cindy Crawford & Kaia Gerbers bästa stilögonblick

I helgen var det dags för andra upplagan av Academy Museum-galan. The Academy Museum of Motion Pictures, som lyfter filmindustrins historia och kulturella påverkan, bjöd förra året in till en stor, kändistät gala för att fira öppningen av museet.

Och på kort tid har evenemanget kommit att bli ett att räkna med i Hollywood! Åtminstone av röda mattan att döma. För såväl under premiäråret som nu, 2022, leverade gästerna det ena starka modeögonblicket efter det andra.

Annons

Vi hade svensk representation på plats i form av Alicia Vikander iklädd Louis Vuitton och Hailey Bieber bar en brun cut out-klänning från Saint Laurent. Men gästen vars look alla talar om? Hon stavas Kaia Gerber.

Kaia Gerbers succéklänning på Academy Museum-galan

Kaia Gerber på Academy Museum-galan 2022.

Modellen äntrade röda mattan till Academy Museum-galan 2022 iklädd en ny tolkning av nakenklänningen. Vi såg henne bära en figurnära, skir see through-klänning i mörklila mesh med rynkad detalj framtill. Kaia bar den golvlånga klänningen, som hade lång ärm och hög hals, helt utan några smycken och med utsläppt hår.

Annons
Kaia Gerber på Academy Museum-galan 2022.
Kaia Gerber på Academy Museum-galan 2022.

Klänningen är signerad Alaïa och kommer från modehusets creative director Pieter Muliers vårkollektion för 2023.

Annons

Och på tal om just Alaïa är det nu många som tycker att looken påminner om en klänning som burits av en tidigare musa för modehuset – nämligen Kaia Gerbers mamma, Cindy Crawford.

Kaia Gerbers inspiration – Cindy Crawford?

Under sena 80-talet och i början på 90-talet sågs Cindy Crawford bära plagg från Alaïa flera gånger – såväl på catwalken i Paris som till galor och event. Mor och dotter verkar med andra ord dela kärleken för modehuset.

Cindy Crawford på MTV Video Music Awards 1993.
Cindy Crawford på MTV Video Music Awards 1993

Och Kaias minimalistiska, skira look från Academy Museum-galan har nu fått fansen att återupptäcka Cindy Crawfords look på MTV Video Music Awards 1993.

Annons

90-talsmodellen kom då iklädd en figurnära, skir ombre-klänning i svart, dekorerad med paljetter. Båda satsade på utsläppt hår men medan Kaia körde helt fritt från smycken 2022, satsade Cindy på dubbla halsband 1993.

Foto: TT/Getty

Annons