Artikeln innehåller reklamlänkar

Josefine HJ i exklusiv intervju om stil och sin kollektion med NA-KD

Josefine HJ x NA-KD

Alltid lika stilsäkra Josefine HJ slutar aldrig att inspirera och nu får vi ta del av hennes estetik och känsla för mode i en klädkollektion. Tillsammans med NA-KD lanserar hon tre exklusiva kollektioner och den första är äntligen här. ELLE fick en pratstund med den danska modemusan som pratar om allt från stiltips till favoriter i kollektionen.
28 april, 2021
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut
1:40

Efter reklamen: Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut

(1:40)

Slå på ljud

För att hedra hennes stora kärlek till naturen har danska Josefine HJ Content creator och influencer, arbetat fram tre exklusiva kollektioner tillsammans med NA-KD. Dessa tre kollektioner är alla inspiration olika element och har fått namnen: AIR, SEA & EARTH. Nu får vi äntligen ta del av det första släppet som osar av inspiration från elementet luft. Den stilsäkra kollektionen består av användbara basplagg som visas med moderna detaljer som innovativa snitt, skarpa silhuetter och asymmetriska utskärningar – i mer hållbara blandningar av viskos, ekologisk bomull och återvunnen polyester. Hela kollektionen finns här (länk till Na-kd).

Josefine HJ om stil och första kollektionen

Sugen på att höra allt om Josefines stiltips, garderobsregler och favoriter från kollektionen? Skrolla ner för ELLEs exklusiva pratstund med modemusan!

Berätta om kollektionen!

Eftersom luft är elementet som är fokus i denna kollektion har jag inspirerats mycket av himlens alla färger. Från den allra klaraste nyansen av himmelsblått när himlen står som klarast till molnens vita färg, men också det ögonblicket precis efter solnedgång när allt förvandlas till ett totalt mörker på natten. 90-talet var en STOR inspiration men jag har även valt att använda mycket svepande, lätta material och fokuserat på skarpt skrädderi som en genomgående del i kollektionen. Det är enligt mig är en stor del och något som speglar elementet luft. Sen var det även avgörande för mig att alla plagg ska vara bekväma men samtidigt få dig att känna självsäkerhet, så det är många enkla modeller med basplagg som funkar till precis allt. Som bara är lätta att slänga på utan att behöva tänka så mycket, det bara funkar.

Vad har varit det bästa med att ta fram denna kollektion?

Att få möjligheten att göra plagg som jag personligen skulle vilja ha på mig varje dag, bekväma plagg som gör att du känner dig självsäker alla dagar i veckan. Men också bara hela den här processen! Att få vara med från första skiss med moodboard och inspiration till första designmöte, inredning, kreativ regi av kampanjen och se hur ett sådant stort samarbete som detta fungerar från start till lansering. Jag har verkligen lärt mig så mycket under dessa månader och det har varit en fantastisk resa att vara en del av.

Hur tänker du när du klär dig på morgonen? Ge oss ditt bästa stiltips!

För mig är bekvämlighet allt, det ska vara skönt och sitta bra. Om jag inte mår bra i vad jag bär så vet jag att jag kommer ha en hemsk dag eller kväll så jag tänker mycket på att fokusera på plagg som sitter bra och som inte behöver justeras hela tiden. Jag vill vara bekväm och självsäker, så snart det hittas i en outfit är det rätt outfit för dagen. Tänk inte för mycket helt enkelt, det är mitt bästa stiltips!

Har du några regler när det kommer till din egna garderob?

Bra basplagg utan tvekan! Riktigt bra basplagg kan alltid rädda en klädkris, de går alltid att lita på.

Vilka är dina 3 favoritplagg från kollektionen och hur såg processen ut att ta fram just dem?

Åh. Det är SÅ svårt att bara välja tre plagg men jag tror att det måste vara den ljusblå satinklänningen, trenchcoaten och denimsetet. Alla tre är plagg som jag personligen älskar men ändå inte hittat det perfekta exemplet för så det var helt fantastiskt att nu kunna skapa min drömtrenchcoat, min idé om den perfekta satinklänningen och jeansen som jag aldrig tidigare har hittat.

Spana in den blå klänningen här. (länk till Na-kd)

Ljusblå satinklänning från Josefine HJ x Nakd

Den ljusblå långklänningen med vacker urringning i ryggen.

Spana in trenchcoaten här. (länk till Na-kd)

beige trenchcoat från Josefine HJ x Nakd

Trenchcoaten i oversized modell med klassiska drag.

Spana in denimsetet med skjortan här (länk till Na-kd) och jeansen här. (länk till Na-kd)

mörkblått denimset från Josefine HJ x Na-Kd

Det mörkblå denimsetet med oversized skjorta och matchande jeans går att shoppa separat.

Den första kollektionen Air lanseras den 29 april och kommer säljas exklusivt under limiterad tid på NA-KD. Upptäck hela kollektionen här (länk till Na-kd) och tills dess – spana in videon med Josefine nedan.