Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Johnny Coca blir Louis Vuittons nya läderchef

27 maj, 2020 
Johnny Coca blir Louis Vuittons nya Women's Fashion Leather Goods Director
Franska modehuset Louis Vuitton utser Mulberrys tidigare chefdesigner Johnny Coca till deras nya Women’s Fashion Leather Goods Director!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inspireras av de hetaste trenderna till höstenBrand logo
Inspireras av de hetaste trenderna till hösten

 

Under våren kom nyheten att Mulberrys chefdesigner Jonny Coca lämnar modehuset efter 5 år med slutdatum i maj. Och vi har sedan dess väntat på att höra vad hans nästa steg i modebranschen ska bli. Nu meddelar Louis Vuitton i ett pressmeddelande att Johnny Coca blir deras nya Women’s Fashion Leather Goods Director med start den 2 juni 2020. I rollen kommer Johnny främst föra sin expertis och kreativitet till lädervaror på damsidan. Arbetet sker vid sidan av Louis Vuittons chefsdesigner Nicolas Ghesquière. Johnny Coca kommer i stora drag addera sin magiska touch till läderartiklarna. Vi kan redan nu ana att det kommer att komma en och en annan ny it-väska från modehuset signerad Johnny Coca! 

Louis Vuitton

– Jag är glad att välkomna Johnny till Maison Louis Vuitton och mycket nöjd med att han är med mig på denna resa som inleddes för några år sedan. Teamet och jag ser fram emot att arbeta med honom i Louis Vuittons inspirerande värld, säger Louis Vuittons chefsdesigner Nicolas Ghesquière.

Annons

Cirkeln är nu sluten – började sin karriär hos Louis Vuitton

Spanskfödde Johnny Coca började sin karriär som skinnkonstruktör på Louis Vuitton innan han fortsatte till Bally och sedan Céline under Phoebe Philo. 2015 utnämndes han till Creative Director för Mulberry.

Johnny Coca
Johnny Coca blir Louis Vuittons nya väskchef.

– Jag vill tacka LVMH-gruppen för deras förnyade förtroende, och jag är hedrar att få återvända till det prestigefyllda modehuset. Det är med stor stolthet jag, tillsammans med Nicolas Ghesquière och Louis Vuitton-teamet vidareutvecklar läderartiklarna på damsidan. För mig är nu cirkeln sluten, då jag åter är på den plats där jag hade turen att utveckla min passion och lära mig grunderna i läderhantverk –  i artillerierna i Asnières. Nu öppnas ett nytt kapital i mitt egna kreativa äventyr – i det extraordinära laboratorium som blandar arv och modernitet, säger Johnny Coca. 

Foto: TT

LÄS MER: 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons