Jess Lomax om Nikes Tech Knit kollektion: "Vi har fokuserat på bekvämlighet"

21 jan, 2016 
AvLisa Segerson
Nya Nike Tech Knit-kollektionen är här. Kollektion är tillverkad i ett stickad material därav namnet. Läs intervjun med designern Jess Lomax här.
Annons

Den nya Nike Tech Knit kollektionen består av en Nike Tech Knit Windrunner med ergonomiska zoner inbyggda i tyget för hög flexibilitet och funktioner för att behålla värmen. Designern bakom kollektionen heter Jess Lomax. Läs om inspiration, tankar och arbetet bakom plaggen här:

Vad var inspirationen bakom Nike Tech Knit?

– Vi ville skapa en helhetslook med samma estetik som den kända Flyknit-tekniken som Nike använder för sina löparskor. Vi fokuserade på bekvämlighet genom att minska behovet av sömmar och arbeta fram plagg skapade efter behov.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kan du beskriva designprocessen?

– Vi började med att resa till Asien för att utforska möjligheterna i våra fabriker. Vi ville skapa en mix av både hantverk och innovation och såg enorm potential i att låta stickade produkter kombineras med mer tekniska material för att möta behoven hos atleter.

Vilka är fördelarna hos Nike Tech Knit?

– Att arbeta med stickningsteknik gav oss stora möjligheter som att skapa sömfria övergångar i plaggen vilket gör att de följer kroppen mer naturligt. Tech Knit är ett material som kan användas för flera olika former och strukturer vilket låter oss vara strategiska när vi bygger upp plaggen. Vi kan använda dubbla stickningskonstruktioner på vissa områden för att isolera värme, som till exempel över bröstet på Windrunner-jackan, och tunnare mesh-stickning på andra områden som behöver mer ventilation.

Annons

Plaggen är tillgängliga från och med den 4:e februari.

Bilder: Press

Annons
Innehåller annonslänkar