Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Jeremy Scott lämnar Moschino – se hans bästa modeögonblick

21 mar, 2023 
AvAmie Chorr
Jeremy Scott började på det italienska modehuset Moschino 2013 och nu 10 år senare lämnar han sin roll som kreativ chef och designer hos varumärket. ELLE blickar i arkivet och listar hans största modeögonblick genom åren!
Annons
5 minnesvärda bröllopsklänningar från filmer och tv-serier vi älskarBrand logo
5 minnesvärda bröllopsklänningar från filmer och tv-serier vi älskar

Efter 10 år i rollen som kreativ chef hos Moschino står det nu klart att den amerikanska modedesignern Jeremy Scott lämnar varumärket. Det italienska modehuset grundades så tidigt som 1983 och han är den tredje designern att ta över tronen som kreativ chef sedan grundaren Franco Moschinos död 1994. Efter att ha tackat nej till många andra varumärken valde han tillslut italienska Moschino då han upplevde att modehuset stod för symbolik och mening över ett "vanligt plagg". Han ville vara en del av ett varumärke där plaggen som kommer ut på catwalken beskriver något för åskådarna.

Annons

Scotts intågande 2013 ledde till ett decennium av modernisering av varumärket, där han i sin design ofta valt att göra narr av den överdrivna konsumtionen och samtidigt hylla mode i en värld som kan kopplas samman med sociala medier. Han ses ofta som designern med förmågan att injektera en ironisk postmodern popkultur i hans design –något som blivit Moschinos språngbräda in till en plats hos toppvarumärkena.

Kändisarnas modeögonblick i Moschino

Kändisar som Miley Cyrus, Katy Perry och Lizzo är alla stora fans av Jeremy Scotts verk! Kanske minns du till exempel när Katy Perry bar en Moschino-klänning föreställande en kristallkrona till Met galan 2019?

Annons

Moschinos Humoristiska modeögonblick på catwalken

Jeremy Scotts lekfulla design har givetvis gett oss många starka modeögonblick på catwalken genom åren. McDonalds x Moschino-kollektionen och kollektionen ”Le smoking” (som var en nick till boken ”Bonfire of the Vanities”) är två starka modeögonblick som visades på catwalken. Och såklart förra året 2022 då han skapade en kollektion helt tillägnad till uppblåsbara badfigurer för att påpeka inflationen. Scott resonerade tidigt med alla ungdomar som använde sociala medier och anammade verkligen det som ett verktyg att sprida sina vitsiga kreationer och kollektioner. Under coronapandemin när de flesta modehändelserna ställdes in, höll han en kreativ modevisning med marionettdockor istället för riktiga modeller på catwalken.

Annons
McDonalds x Moschino 2014
McDonalds x Moschino 2014
"Le smoking" Spring/Summer 2019
"Le smoking" Spring/Summer 2019
"Marionette" Spring/Summer 2021
"Marionette" Spring/Summer 2021
Moschino Fall/Winter 2022
Moschino Fall/Winter 2022
Annons

Slutet på en era

Jeremy Scott har helt klart haft kul på jobbet – från hans första höstkollektion år 2014 till hans sista hösten 2023.

"Efter 10 år meddelar jag idag att jag kommer lämna Moschino", skriver designern på Instagram. "Det har varit otroligt kul att skapa design som kommer att leva vidare för evigt. Jag är så tacksam för all kärlek och allt stöd jag har fått under det senaste decenniet när jag avslutar det här kapitlet. Jag är fylld av spänning och förväntan och kan inte vänta med att dela med mig av allt jag har planerat för er härnäst!”

Annons
Moschino Fall/Winter 2023
Moschino Fall/Winter 2023
Moschino Fall/Winter 2023
Moschino Fall/Winter 2023
Moschino Fall/Winter 2023
Moschino Fall/Winter 2023
Annons

Foto: TT/Launchmetrics.com/Spotlight

Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa påBrand logo
Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa på

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons