Jenny Fredriksson: Modeveckornas 7 mest oförglömliga ögonblick

Modeglädje på hög nivå – så kan man summera vårsäsongen 2018. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson listar modeveckornas mest oförglömliga moments!
05 oktober, 2017

Rihannas coola entré på Fenty x Puma-finalen i New York

Det finns ingen som kan äga en scen som Rihanna. Hennes entré på en motorcrosshoj på Fenty x Puma-finalen är oslagbar och ingen rockar sportiga solglasögon som RiRi!

Rihanna på Fenty x Puma

Rihanna på Fenty x Puma

Tommy Hilfigers magiska ”Rock circus” i London

För tredje säsongen tog Tommy sitt resande modevisningsällskap till den legendariska konsertlokalen Roundhouse i London. #Tommynow-visningarna är stora events med mäktig set design, toppmodeller, press och influncers en masse.

Tommy Hilfiger modevisning

Tommy Hilfiger

De nya toppmodellerna

22-åriga modellen Oumie Jammeh, född i Gambia och uppvuxen i Stockholm, är SS18-säsongens stora vinnare. Hon har gått alla prestigefyllda modevisningar den här säsongen–  i alla modestäder. En annan ny modellstjärna är Cindy Crawfords dotter Kaia Gerber som också har haft en lysande visningsäsong.

Oumie Jammeh

Oumie Jammeh

Kaia Garber

Kaia Garber

Bonsoir Saint Laurent

Anthony Vaccarello, Saint Laurents kreativa chef, valde Paris mest magnefika plats för sin visning: Eiffeltornet.

Pop art & Cartoon

En av säsongens stora trender är den stora inspiration av Pop Art med färgstarka Andy Warhol-tryck och coola prints. Vi spanar in allt från coola mangatjejer på Prada och Comme des Garçons till klassisk old school Disney-romantik hos Gucci.

Versace modevisning

Versace

Röd väska från Prada

Prada

Comme des garçons

Comme des garçons

Tröja från Gucci

Gucci

Supermodels of the world

Versaces final är definitivt modeveckorna stora snackis! Donatella skickade ut en hyllningskollektion till sin bror Gianni med alla greatest hits-plagg och mönster från 90-talet. Hela visningen avslutades med att alla supermodeller – Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Carla Bruni, Cindy Crawford och Helena Christensen – gick ut till George Michaels sång Freedom. Moderysningar!

Versace

Versace

Louis Vuittons kontraster

Paris modevecka avslutades med Nicolas Ghèsquires urtjusiga kollektion för Louis Vuitton. Varumärket visade på Louvrens relativt nyöppnade Pavillon de L’Horloge som ligger långt nere under jorden. Visningen var en klockren modehyllning till nuet och dåtiden!

Louis Vuitton modevisning

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Foto Imaxtree