Jennifer Lopez berättar historien bakom den gröna Versace-klänningen

Milano Fashion Week Streetstyle SS20. Ljusrosa look.

Versaces visning på modeveckan i Milano fick ett starkt avslut. Jennifer Lopez dök upp i en ny version av sin gröna djungelklänning från Grammisgalan 2000. Här är historien bakom det ikoniska catwalk-ögonlicket!
23 september, 2019

Jennifer Lopez gröna klänning med djungelprint från Versace som hon bar på Grammisgalan år 2000 är så välkänd att den har en egen Wikipediasida.

Den där kvällen för 19 år sedan bländade hon publiken och världen med sin klänning och det var så många som ville se den att det börjades googla något enormt på just den klänningen. Det fick Google att inse att det fanns ett stort värde i att kunna bildgoogla. Därmed uppfanns bildsöket. Ja, det är sant!

Jennifer Lopez Grammy 2000

Jennifer Lopez på Grammisgalan 2000. Foto: TT

Modeveckan i Milano – den gröna klänningens återkomst

Under Versaces visning på modeveckan i Milano i år knöts historien om den gröna klänningen ihop. Jennifer Lopez avslutade modevisningen i en ny version av djungelklänningen, något som fick publiken att jubla – och filma! Sällan har väl så många smartphones gått så varma i ett rum samtidigt. I mitten av catwalken stannade hon, tog Donatella Versace i handen och gick ut tillsammans med henne.

– Det var otroligt! Det var så mycket energi där ute, säger Jennifer Lopez i ett klipp på Vogues Youtubekanal.

– Det är kvinnokraft! fyller Donatella Versace i.

– Ett speciellt moment, kraften i mode, kraften i att skapa vackra saker i världen och fira vackra stunder i livet, fortsätter Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez grön Versace-klänning

Jennifer Lopez och Donatella Versace på catwalken. Foto: TT

Fick frågan om att avsluta visningen

Men det var inte utan lite planering som detta ikoniska fashion-moment kunde äga rum.

– Hon (Donatella Versace) sa i princip att ‘det är 20 år sedan djungelprintsklänningen och vi gör en hel kollektion utifrån den. Vill du gå i slutet?’. Och jag kände bara ‘eh, jaa!’ säger Jennifer Lopez i videon.

Jennifer Lopez grön klänning Versace

Wow! Foto: TT

Grammisgalan 2000

Men hur kom det sig egentligen att Jennifer Lopez bar den gröna klänningen från första början?

I videoklippet om klänningen berättar hon att hon hade svårt att hitta en galastass som kändes rätt till Grammisgalan 2000. Vid den tiden jobbade hon med filmen The wedding planner. Hennes stylist tog med plagg till filminspelningen, men hon tyckte inte att någon av de första klänningarna kändes rätt. Stylisten lyckades få tag i ett par klänningar till och JLo provade den gröna och bestämde sig för den.

Skeptisk stylist

Men stylisten var skeptisk.

– Andrea, min stylist sa att ‘nej du kan inte bära den’. Jag kände bara ‘men varför tog du med den då?’, säger Jennifer Lopez i en video om klänningen, på Vogues Youtubekanal.

Det visade sig att Donetella Versace själv burit klänningen tidigare. Det hade även Spice Girls-medlemmen Geri Halliwell. Men JLo bestämde sig för att bära den ändå. Och tur var väl det! Annars hade vi kanske fått vänta ännu längre på Googles bildsök och Versaces visning på årets fashion week i Milano hade med största sannolikhet inte blivit lika maffig.

Jennifer Lopez Versace 2019 klänning rygg

Vi tar en titt på klänningens rygg också! Foto: TT

Läs mer:

Jennifer Lopez får pris som stilikon på årlig gala

Milano Fashion Week SS20: Här är de bästa looksen