Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Jennie Rosén från Back blir ny vd på Swedish Fashion Council

27 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Swedish Fashion Council får ny VD då Jennie Rosén tar över efter Elin Frendberg som lämnar posten efter drygt tre år. Jennie kommer närmast från posten som VD och delägare av modevarumärket BACK.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– Vi är mycket glada över Jennie Rosén som VD för Swedish Fashion Council. Hennes starka ledarskapsförmåga liksom nytänkande är goda egenskaper som kommer att utveckla verksamheten och gynna hela branschen. Vi ser fram emot att få välkomna Jennie Rosén att ta över stafettpinnen och skapa nästa kapitel tillsammans med oss, säger Mikael Sandström, styrelseordförande Swedish Fashion Council.

Jennie Rosén rekryterades för sin bakgrund som skarp och driven visionär. Hennes samarbeten mellan design, tech och innovation har gett spännande resultat inom modebranschen. Hon kommer närmast från posten som vd och delägare av modevarumärket BACK och sitter även i styrelsen för Association of Swedish Fashion Brands (ASFB). Med sig in i den nya rollen har hon även erfarenhet som produktionschef och inköpare, samt ett starkt kontaktnät i den svenska och internationella modeindustrin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Swedish Fashion Council har vuxit till en relevant och stark institution. Målsättningen är att fortsätta utveckla Swedish Fashion Council och på sikt positionera svenskt mode som globalt ledande. Jag vill främja samarbete och ett ökat engagemang från företag och politiker för att skapa hållbara och inno- vativa fusioner mellan olika branscher som leder till utveckling av befintliga aktörer och fler intressanta start-ups. Jag vill även fortsätta driva det viktiga arbetet med forskning, hållbarhet och fashion tech till nästa nivå. Utveckla och uppmuntra fler designtalanger och ta hand om den historia vi skapat, genom att stärka modets position inom konstvärlden, säger Jennie Rosén.

Annons

– Det är med stor glädje och tillförsikt som jag nu lämnar över VD-rollen till Jennie. Hon är visionär och har en unik kompetens kring ledarskap och designhöjd och jag ser fram emot att få följa henne leda den nya organisationen och svenskt modes framtid, säger Elin Frendberg, nuvarande vd på Swedish Fashion Council.

Elin Frendberg har tackat ja till en tjänst inom innovation och business development för H&M Group som innefattar alla varumärken inom koncernen globalt.

– Elins starka bidrag kring att bygga upp mode- och fashion tech scenen genom forskning och innovation tillsammans med hennes stora engagemang kring hållbarhet och talangutveckling har tagit Swedish Fashion Council till en helt ny nivå, och det arbetet är vi oerhört stolta över, säger Mikael Sandström.

Jennie Rosén tillträder posten som vd för Swedish Fashion Council i januari 2018.

Foto Elisabeth Toll

Annons