Jean Paul Gaultier för Lindex – på miljövänlig galge

08 oktober, 2014

När Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex i dag släpps i butikerna kommer besökarna att plocka ner plaggen från specialgjorda, miljövänliga och hållbara galgar – givetvis designade i de klassiska blå sjömansränderna.

Galgarna kommer från företaget Ekoligens som arbetar för ”innovativa produkter och material med en hållbar ekologisk och ekonomisk affärsnytta”. Galgen i EcoligentPaper® är sprunget ur ett projekt drivet tillsammans med Svensk skogs- och pappersindustri och är både skapad ur återvunnet material – och går i sig att återvinna när den har fyllt sitt syfte. Galgen är tidigare producerad i en white edition för Lindex men också för Granit och Houdini.

– Det finns bara en Jean Paul Gaultier och i detta designsamarbete har vi tagit vårt hållbarhetsarbete ett steg längre. Strategiska val som att stötta bröstcancer­forsk­ningen och välja miljövänligt genom ett hållbart galgalternativ visar att vi till 100 procent arbetar efter vår grundläggande hållbarhetsambition – att göra en positiv skillnad tillsammans med våra kunder och samarbetspartners, säger Linda Skogsberg, Sustainability Communications Coordinator på Lindex.

LÄS MER:

ALLA KAMPANJBILDER PÅ KOLLEKTIONEN ––>

BACKSTAGEBILDERNA FRÅN LANSERINGSFESTEN ––>

ELLE PLAY: LANSERINGSFESTEN I GÖTEBORG ––>

GAULTIER OCH LINDEX STÖDER ROSA BANDET-KAMPANJEN ––>

av LISA ARNELL