Jean Paul Gaultier designar årets dogtag till Stockholm Pride

13 juni, 2013

Är du ett Jean Paul Gaultier–fan och befinner dig i Stockholm är det stor chans att få se honom nu i dagarna. Den franska designern är här för invigningen av utställningen The Fashion World of Jean Paul Gaultier – From the Sidewalk to the Catwalk, där ELLE är samarbetspartner. Den 14 juni invigs utställningen, i ELLE nr 7 kan du se specialtagna bilder med Gaultiers design och anda i fokus, bilderna visas även på utställningen.

Och i sommar blir det ännu mer Gaultier i Stockholm. Då kan du se hans design lite här och där på huvudstadens gator – det är nämligen självaste Gaultier som ligger bakom årets dogtag till Pridefestivalen. Allt sker i samarbete med Arkitektur- och designcentrum där Gaultier-utställningen visas.

– Med årets Dogtag vill vi uppmärksamma hur mode kan verka subversivt och vara en del i mångfalds- och genusdebatten, säger festivalchefen Jörgen Eriksson.

– Det ligger en kaxighet i att Stockholm Pride gör detta med monsieur Gaultier. Enda sättet att komma över den unika accesoaren är genom att köpa ett festivalpass som finns i ett begränsat antal.

Hur dog tagen ser ut avslöjas senare i juni.

Utställningen visas på Arkitektur– och Designcentrum mellan den 15 juni och 22 september.

av LISA ARNELL foto STELLA PICTURES