Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

J.Lindeberg: "Vill skapa energi och inspirera"

31 aug, 2017 
AvJohanna Lejon
I kväll är det dags för stor fest på Fredsgatan 12, med ett liveperformance av André Saraiva. ELLE har fått ett snack med Johan Lindeberg inför festligheterna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Berätta lite kort om inspirationen bakom festen, hur kommer den att bli och hur ser tankarna ut bakom den?

– Inspirationen är enkel, att skapa energi och att inspirera, men att även presentera vår tredje upplaga av The Bridge, som är den plattformen jag skapat for J.Lindeberg sedan jag kom tillbaka. Till Bridge bjuder vi in personligheter som inspirerar och låter de uttrycka sina känslor för världen. Det kan vara allt från förhållanden, livet, kreativitet etc – allt för att förstärka J.Lindebergs röst. Den här gången har jag fotograferat supermodellen Carolyn Murphy, musikern och ikonen Jamie Bochert och rapparen Tyga.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vilka är vårens nyckelplagg ur J.Lindebergs kollektion?

– Tailoring, skräddade kostymer. Det har alltid funnits i allt jag gjort. Förutom det – skinnjackor så klart. Men det finns också sportinspirerade plagg som dunjackor som jag älskar för formen skull. Sport är en del av J.Lindebergs DNA.

Annons

Vem är J.Lindebergs drömkund?

– I vår tidning The Bridge klär vi redan två kvinnor jag beundrar: Carolyn Murphy och Jamie Bochert. Men att klä Angelina Jolie med höstens kollektion… Vi gjorde det för 10 år sedan men det är en kvinna jag beundrar stort! Hon är även av de kvinnor jag hade i huvudet när jag relanserade J.Lindeberg Women’s collection.

Vad betyder Fashion Week Stockholm i dag?

– Det är skitkul att känna svensk kreativitet igen. Hela tanken med att lägga J.Lindeberg i Stockholm för 20 år sedan var att ge stöd åt svensk kreativitet. Jag tror inte på gränser och pass men det finns fantastiska, moderna grundvärderingar i Sverige och det finns ett kreativt entreprenörsskap som är jävligt inspirerande. Det känns att stan vibrerar när så mycket kreativa krafter kommer samman.

Foto J.Lindeberg

Annons