Ivyrevels nya projekt – dataklänningen baserad på ditt liv

Ivyrevels nya projekt – dataklänningen baserad på ditt liv

Skräddarsytt mode för alla, skapat av dig och din smartphone. Det är taglinen för Kenzas nya projekt där en klänning skapas via en app som mäter din aktivitet under en vecka – och sedan syr upp en klänning baserad på det.
06 februari, 2017

Det är klädmärket IvyRevel som samarbetat med Google kring ett projekt som givits namnet Coded Couture by Ivyrevel x Google. Det handlar i stort om en app som, baserat på hur en vecka i sitt liv ser ut, skapar en helt unik klänning bara för dig.

Upplägget är så här: Du laddar ner deras app och lägger in några personliga mått: t ex längd och kroppsform. Teknologin läser sedan av din aktivitet och ditt beteende under en veckas tid. Informationen tolkas sedan i realtid och utifrån resultaten skapas en unik och skräddarsydd klänning. Därefter kan du själv göra några mindre justeringar, t ex färg. Sedan kan du beställa hem den. Priserna för en klänning kommer att ligga i IvyRevel-klass (det vill säga ca 1 000 kr).

Det kommer att dröja ett tag innan du själv kan skapa och beställa hem din egen klänning (lansering är planerad till hösten 2017) men redan nu använder några kända profiler appen, däribland Kenza Zouiten, Angelica Blick, och Janni Delér. Du kan se hur det går och följa det hela på hemsidan – där du också kan signa upp dig för att få mer info när det närmar sig.

Vill du veta mer? Se här: