H&M släpper kollektion med stilikonen Iris Apfel

H&M släpper kollektion med Iris Apfel

H&M släpper kollektion tillsammans med den 100-åriga stilikonen och modegurun Iris Apfel. Här är allt vi vet hittills om det spännande samarbetet.
10 september, 2021
TV: Se stilikonen Iris Apfels stilresa genom åren
0:49

Efter reklamen: TV: Se stilikonen Iris Apfels stilresa genom åren

(0:49)

Det var under torsdagen som H&M släppte nyheten att de samarbetar med stilikonen Iris Apfel. Tillsammans med den nyss fyllda 100-åringen släpper de en kollektion, som föga förvånande beskrivs som lekfull och färgglad.

Enligt den svenska klädkedjan ska samarbetet innehålla såväl eklektiska klänningar och set som extraordinära accessoarer.

– Mode handlar inte om att spendera en massa pengar. Det handlar inte om vad eller vilken designers namn du bär, utan hur du känner dig när du bär det. Stil handlar om att uttrycka sig och – framförallt – om attityd, säger Iris själv om samarbetet i ett pressmeddelande.

Iris Apfel gör kollektion med H&M

Den färgsprakande stilikonen Iris Apfel släpper kollektion tillsammans med H&M.

Foto: H&M

Blev modell vid 97 års ålder

Den färgsprakande modegurun föddes 29 augusti 1921 i Queens. Förutom stilikon kan Iris Apfel också titulera sig affärskvinna och designer inom textilindustrin, där hon och maken Carl framgångsrikt drev företaget Old World Weavers. Hon har även hunnit med att arbeta på Women’s Wear Daily och designat allt från läppstift till glasögon. Som 97-åring signerade hon ett modellkontrakt med IMG Models och är internationellt känd för sin personliga stil.

Lekfull och överdådig kollektion

– Med det här samarbetet firar vi en unik och extraordinär kvinna och hennes kreativa och djärva stil, säger Ann-Sofie Johansson, creative advisor på H&M, i pressmeddelandet och fortsätter:

– Hon visar att stil inte är kopplat till en viss ålder och uppmuntrar ständigt människor att visa vilka de är genom mode – och att samtidigt ha roligt.

Kollektionen, som enligt H&M är designad för alla åldrar och storlekar, kommer innehålla kläder och accessoarer skapade med inspiration från Iris djärva stil. Vidare beskrivs kollektionen som lekfull, överdådig och rik på färger och prints samt extravaganta tygval. Smycken och accessoarer har en viktigt del i kollektionen, vars röda tråd i sann Iris Apfel-anda är ”more is more”.

Då släpps Iris Apfel x H&M

Iris Apfel x H&M släpps online och i utvalda butiker i början av våren 2022. I väntan på det spännande samarbetet kan du spana in H&M Studios höstkollektion här.

Foto: H&M