Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Pernille Teisbaek: "Bloggen är bara en hobby – både nu och framöver"

29 mar, 2014 
AvJohanna Andersson
Pernille Teisbaek adderar nu en ny titel till sitt visitkort: som bloggare och ambassadör för Aftonbladets nylanserade modesite The You Way – en roll hon axlar tillsammans med två andra karriärdrivna tjejer; Sofi Fahrman och Anine Bing. Nyfikna som vi är passade vi på att lära känna vår landsgranne och branschkollega lite bättre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Danska stylisten och modebloggaren Pernille Teisbaek började sin modekarriär som modell (EliteDK), innan hon efter flera år bytte framför kameran mot bakom. Sedan dess har hon jobbat som stylist och moderedaktör på danska magasin som Woman, ALT for Damerna och senast Eurowoman, som hon efter två år lämnade för det spännande frilanslivet.

Som modebloggare, vad är skillnad mellan att styla sig själv till bloggen och att styla ett modejobb?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Min personliga stil är väldigt enkel och ledig. Jag har på mig samma smycken i åratal (dygnet runt) och är svag för högklackade skor. Min styling när det kommer till modejobb är mer som en spelplan för all inspiration och alla idéer jag får under modeveckorna.

Är din stil som stylist även representerad i din egen garderob?

– Ibland kan jag använda mig av vissa element i min personliga stil, vilket skulle kunna handla om att jobba med lager eller en enkel detalj, som ett skärp, men jag försöker separera de två områdena. Min egen garderob innehåller inte så färgstarka eller mönstrade plagg, vilket är något jag inte är rädd för att använda i mitt jobb som stylist.

Annons

Hur mycket tid lägger du på bloggen, och varför är den viktig i din karriär?

– Att jobba med bloggen har blivit en del av min dagliga rutin. Ibland tar det mer tid, ibland mindre, men det är fortfarande bara en hobby, vilket det kommer att fortsätta vara även i framtiden.

Vilka är dina favoritmärken, arbetsmässigt och privat?

– Det är väldigt viktigt för mig att jag känner mig bekväm i det jag har på mig, så det handlar oftast om ganska avslappnade designers. Jag är ett stort fan av Pheobe Philo för Céline, som behärskar den fina gränsen mellan nyskapande och bevarandet av den klassiska basen. Jag är också en stor supporter av skandinaviska märken som Acne studios, Designers Remix, Bruuns Bazaar och Filippa K, vilka passar perfekt ihop med mitt sätt att styla i lager samtidigt som det är stilrent.

Vilka trender jobbar du med i vår?

– Jag gillar verkligen 90-talet med magkorta toppar och säckiga jeans. Det är kul att jobb med olika lager för att få till den där 90-talskänslan, utan att överdriva. Jag älskar också att de feminina linjerna är tillbaka med lårhöga slitsar på kjolar, som min favorit från Altuzarra. Den funkar perfekt ihop med en ledig skjorta.

Annons

Vad har du för syn på modetrender i stort?

– Jag gillar det konstanta flödet och energin som trenderna skapar varje säsong. Mitt arbete blir mer kreativt av att kunna sammanföra trender med gamla fina klassiker.

Altuzarra fsh S14 002

Kjolen med lårhög slits från Altuzarra är en fullträff i vår tycker Pernille.

Vilket är det första vårtecknet i din garderob?

– Ett par platta sandaler i vitt och guld från Balenciaga. Jag längtar efter ha på mig dem med bara fötter och en lång pyjamaslik tunika.

Vilken roll har du i The You Way?

– Jag är en ambassadör tillsammans med mina fantastiska nya kollegor; Anine Bing och Sofi Fahrman. Vi kommer att fortsätta blogga, vilket vi alla har gjort länge, och kommer dessutom att samarbeta i många spännande framtida projekt. Vi har alla olika bakgrunder, och The You Way är en bra plattform där vi kan mötas och utveckla nya idéer, ensamma och tillsammans.

Annons

Varför tror du att siten kommer att bli en succé?

– För det första tillhör den en stor svensk tidning, Aftonbladet, vilket är en betydande fördel. Vi har redan många idéer och projekt på gång, vilket vi hoppas att våra följare kommer tycka är lika intressant och spännande som vi. Teamet bakom siten är så ambitiöst, och vi klickade alla på en gång, det ger oss möjligheten att tänka större och att få prova på nya saker. Det kommer att bli en rolig resa!

Vilket är ditt bästa tips om man vill driva en framgångsrik blogg?

– Att alltid vara sann mot sig själv och att följa sin magkänsla. Jag tror också att det är viktigt att uppdatera sin blogg varje dag, så att läsarna vet att de kan räkna med att du ger dem dagliga inlägg och nyheter.

Street Style, Paris Fashion Week, France - 03 Mar 2014

Pernille i sportig look under Paris modevecka i mars.

Street Style, Paris Fashion Week, France - 02 Mar 2014

Foto All Over Press och pressbilder

Annons