Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Fira in 2024 med inspiration från vårens catwalk

08 dec, 2023 
Inspiration till nyår 2024.
Letar du outfit-inspiration till nyår? ELLEs styleingredaktör Josefine Kanth har blickat till vårens catwalk och kurerat ihop all inspiration du behöver för att fira in det nya året med stil – och en gnutta fräsch vårkänsla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av kungligheterna i skidbackenBrand logo
Inspireras av kungligheterna i skidbacken

Ett nytt år är på ingång och vi på ELLE redaktionen har givetvis redan blickat till vad nästa år har att erbjuda – och 2024 års trender och tendenser! ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth har tagit ett djupdyk och samlat 5 starka vårtrender som passar perfekt att anamma redan nu – och till nyår. Från ELLE, till dig!

5 trender våren 2024 – att anamma till nyår

  • Silverglans
  • Snövitt
  • Transparent
  • Utan byxor
  • Nattsvart

SILVERGLANS

Alexander McQueen SS24, Naomi Campbell i silverklanning.
Alexander McQueen
Silver glitterklanning Carolina Hererra vår 2024.
Carolina Herrera
Annons
Coperni ss24 glitterkjol silver.
Coperni
N21 ss24 silverkjol och vit tröja.
N21

Det skimrar ordentligt när vi möter våren nästa år – och det gäller såväl festliga tillfällen som de vardagliga bestyren. Designers visar en gemensam längtan till gladare tider och visar tydligt att en liten twist i det enkla, gör stor skillnad. Titta bara till Coperni och N21 där silverskimmer piggar upp basplagg och stickat! Vänta dig allt från den typiska statementklänningen överöst med silverskimrande paljetter till skor och väskor i metallic.

Annons

Fyra gnistrande val till nyårsfesten

Silvriga glitterskor i slingback modell från Sania D´mina. Dessa skor har en klackhöjd på 7 cm (men känns som 3 cm) och är designade för högsta komfort. Skorna finns även i andra färger och material.
Köp skorna här (reklamlänk).ReklamlänkSania D´mina
silvermetallic sko fran sania dmina.
Gnistrande minikjol i silver från Bik Bok. Här stylat med en svart tröja, strumpbyxor och klackar av Trine Margrethe för Bik Bok. Ps, det finns en matchande silverväska!
Köp kjolen här (reklamlänk). ReklamlänkKöp väskan här (reklamlänk).. ReklamlänkBik Bok
HM silverbyxa.
Skimrande blus i silver med voluminösa ärmar och drapering från By Malina. En festlig blus som blir pricken över i:et till kostymbyxan eller varför inte gå all in med silver från topp till tå?
Köp blusen här (reklamlänk).ReklamlänkBy Malina
Silvrig troja från By Malina.
Skimrande silverbyxor från HM med hög midja och rak passform. Dessa blir superfina till en svart figurnära polotröja och klackar eller en oversized vit t-shirt med nätta klackar i neutral kulör. Byxorna finns även i fler färger.
Köp byxorna här (reklamlänk).ReklamlänkHM
Annons

SNÖVITT

Jil Sander
Tove AW23 vit blus.
Tove
Tove SS24 långklänning i vit siden.
Coperni
Vit skräddad kavaj från The Row SS24.
Tove
Annons

Till våren 2024 blir vita val favoriten i modebilden. Under modeveckorna dominerade catwalken av neutrala kulörer där kritvitt från topp till tå gjorde avtryck. Det bästa av allt? Det är en färg vi alla har i garderoben sedan tidigare och går utmärkt att anamma redan nu! Även om klassiskt svart alltid är ett säkert kort till fest och nyår – våga gå mot strömmen detta år och skippa de mörka plaggen. Ett minst lika stilsäkert kort att räkna ner timmarna i den ljusa klänningen som faktiskt känns lite extra lyxig under vinterhalvåret. En favorit är den ljusa sidenklänningen som tillsammans med silverskimmer på makeup blir 10 poäng. Eller varför inte mixa två trender i en och blanda in silvrig metallic? Toppa med att låta ett ljust alternativ (som kappa eller kavaj) vila på axlarna.

Fyra (vita) vackra val i vinter

Strassväska i silver från arket.
Elegant off-shoulderklänning från House of dagmar! Denna A-linjerade klänning har vackra volanger upptill och är ett perfekt vitt val vinter som vår och sommar! Den finns även i andra färger.
Köp klänningen här (reklamlänk)ReklamlänkHouse of Dagmar
Varför inte liva upp det vita med en gnistrande väska nyårstider till ära? Som till exempel denna söta handledsväska kommer från Arket.
Köp väskan här (reklamlänk).ReklamlänkArket
Annons
Varför inte välja en sko i vitt istället för klassiskt svart? Det blir en accessoar som snabbt piggar upp din look. Denna sko med spetsig tå och lekfull klack kommer från Cos. Ps, den finns även i svart.
Köp skorna här (reklamlänk).ReklamlänkCos
En vit paljettklänning blir utan tvekan ett perfekt val om du vill sticka ut på nyår och samtidigt ligga steget före modebilden. Denna slipklänning i maxilängd med paljetter från Na-kd är ett fint festligt val.
Köp klänningen här (reklamlänk).ReklamlänkNa-kd

TRANSPARENT

Sportmax
Alaia SS24 transparent klänning.
Alaïa
Annons
Altuzarra SS24 transparent kjol.
Altuzarra
Coperni

En diskret hint av skira, transparenta plagg har gjort entré i modebilden men det har visat sig bara vara början. Skira avslöjande tyger blir fortsatt valet när vi möter våren och presenteras både högt och lågt. En skir topp, lätt transparent klänning eller tunn kjol är att vänta och söker du inspiration redan nu visas det skira hos allt från Sportmax och Alaïa till Coperni och Altuzarra.

Fyra festliga val med skir twist

Svart transparent polotröja från HM.
Figurnära topp från HM i transparent tyg med polokrage och långa ärmar. Denna fina topp finns dessutom i flera olika färger!
Köp klänningen här (reklamlänk).ReklamlänkHM
mango skir kjol.
Festlig midikjol i transparent tyg från Mango! Fin att styla med en stor stickad tröja och klackar eller med en skräddad kavaj för extra skarp och festlig känsla.
Köp klänningen här (reklamlänk).Mango
Annons
Glitterklänning från HM med transparent tyg.
Lätt transparent klänning med gnistrande drag från HM. En perfekt nyårsblåsa som mixar två trender i samma svep!
Köp klänningen här.ReklamlänkHM
Svart tröja med långa ärmar och vacker transparent spets från Lindex. Att addera spets är ett perfekt sätt att anamma den transparenta trenden!
Köp klänningen här.ReklamlänkLindex

UTAN BYXOR

SS24 Tory Burch blå miniklänning.
Bottega Veneta SS24 t-shirt.
Annons
SS24 svart kort klänning från Mugler.
SS24 Stella McCartney oversized rock och glittershorts.

Då var det klart. Nu skippar vi byxorna totalt! Det var minst sagt delade meningar om den paljettprydda trosan signerad Miu Miu när den dök upp på catwalken under AW23 men catwalken för kommande säsong fullkomligt dominerades av minimala nederdelar och bara ben i fokus. Kortkort är extra hett våren 2024 och men frågar du oss är vi mer än redo att glida i den lilla miniklämningen redan till nyårsafton. Satsa på en miniklänning med en rejäl rock eller låt en oversized kavaj briljera som nyårsklänning detta år – och sommarklänning nästa år!

Annons

Fyra plagg som låter ben stå i fokus

Figurnära kavajklänning i kortkort modell med dubbelknäppning och dekorativa knappar. Klänningen kommer från HM och prickar i helt rätt känsla!
Köp klänningen här (reklamlänk).ReklamlänkHM
Svart A-linjerad miniklänning med dekorativa pärlor och strass vid halsen. Klänningen kommer från Other stories – perfekt att bära till vinterns fester!
Köp klänning här (reklamlänk).ReklamlänkOther stories
Slå två flugor i en smäll med denna meshklänning i kortkort modell från Na-kd.Med lätt transparent meshtyg, assymetrisk design och en rosdetalj blir den ett fint festligt val.
Köp klänningen här (reklamlänk).ReklamlänkNa-kd
Kort klänning i glänsande tyg med vida ärmar och öppen rygg från Stylein. En snygg och tidlös miniklänning, minst sagt!
Köp klänningen här (reklamlänk). ReklamlänkStylein
Annons

NATTSVART

Ferragamo
Alaia SS24 svart transparent halterneck-klänning.
Alaia
Khaite Resort 2024 svart rock och svart väska.
Khaite
Stella Mccartney Resort 2024 svart klänning.
Stella McCartney
Annons

Som en kontrast till det sensuella vita dominerade även nattsvarta plagg och accessoarer på vårens catwalk, även här från topp till tå. Monokroma looks i den klassiska kulören blir ett självklart (och extra trendigt) val även nästa år men med nyår runt hörnet tipsar vi om att lägga krut på det svarta redan nu. Ps! Spännande material eller en kombination av olika texturer gör den svarta looken spännande och festlig. Tänk sammet möter lack eller transparent möter läder.

Fyra nattsvarta val för festnatten

Ett sofistikerat och tidlöst val är denna svepande långklänning i halterneck-modell från HM Studio.
Köp klänningen här (reklamlänk). HM
Den lilla svarta (med det lilla extra) signerad By Malina. En riktig festblåsa i svart med one-shoulder och festliga fransar som dekoration.
Köp klänningen här (reklamlänk).ReklamlänkBy Malina
Annons
Ett säkert svart kort i garderoben till alla festliga tillfällen är utan tvekan denna från Adoore med vacker spets och slits vid ena sidan. Ps, addera en stor svart stickad tröja över och vips så har du en helt annan look.
Köp klänningen här (reklamlänk).ReklamlänkAdoore
Pricken över i:et? En festlig nattsvart väska! Som denna från hvisk med gnistrande pärlor från Hvisk.
Köp väskan här (reklamlänk).ReklamlänkHvisk

Foto: Launchmetrics/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons