Inget mer plus size på Lindex – nu blir stora storlekar standard

Inget mer plus size på Lindex – nu blir stora storlekar standard

Nu är det slut på ett särskilt segment med stora storlekar på Lindex. Generousavdelningen försvinner, och i stället kommer de stora storlekarna att vara en del av det ordinarie sortimentet.
07 april, 2016

I höst kommer större storlekar att vara en del av Lindex ordinarie utbud. Redan nu har företaget integrerat större storlekar i deras Holly & White-koncept och från och med augusti kommer förändringen att gälla hela utbudet som då kommer att finnas upp till storlek 3XL.

Plus size konceptet Generous kommer därmed att försvinna helt.

– Vi vill att kvinnor i alla storlekar ska känna sig inkluderade hos oss och kunna handla från alla modekoncept i våra butiker. Genom att göra detta hoppas vi att alla kvinnor kommer att uppleva Lindex sortiment ännu mer inspirerande och tillgängliga oavsett storlek. Vi ser många fördelar och tror att våra kunder kommer att ha samma uppfattning. Att presentera vårt mode på ett mer enhetligt sätt kommer att göra kundupplevelsen mer välkomnande och inspirerande, kommenterar Lindex.

Bloggarna Linda Hörnfeldt och Emmi Snicker har varit inblandade i projektet, som innebär att 20% fler plagg kommer att finnas i större storlekar jämfört med tidigare.

”Det här är så sjukt bra – att en kedja går ut och gör ett sådant inkluderande statement genom att ta bort plus size och bara låta allt vara. Låt mig bara säga – hurra!” skriver Linda Hörnfeldt på sin blogg.

LÄS OCKSÅ: SIENNA MILLER I LINDEX VÅRKAMPANJ