Inför FWStockholm med skomärket ATP Atelier

Inför FWStockholm med skomärket ATP Atelier

22 augusti, 2015

Stockholms modevecka står för dörren – på måndag sätter äntligen FWStockholm igång. Sveriges största modenamn ska visa sina nya klädkollektioner. 

I år igen anordnas också Accessories and Jewlery Lounge på Bukowskis, ett event där accessoar- och smyckesmärken får visa sina nyheter också. En av nykomlingarna i år är ATP Atelier – kända för sina fantastiska sandaler och boots. Vi tog ett snack med märkets ena grundare Jonas Clason om den nya kollektionen, deras vision och stilikoner.

Ni är nykomlingar på FWS – hur känns det?

– Fint och roligt att det är på Bukowskis och fantastiskt att nå ut till hela modepressen, både svensk och internationell.

Varför tycker ni som accessoarmärke att det är viktigt att visa på modeveckan?

– Vi ser oss framförallt som ett sko och väskmärke. En tradition som inte är så vanlig i Norden men desto vanligare på andra marknader. Vi vill lägga full fokus på dessa produkter och visa hur det kan se ut om man gör det.

Berätta om er SS16-kollektion!

– Vi har byggt vidare på vårt dna med det minimalistiska i vegetabiliskt garvat läder men adderat nya skärningar och fler sandaler på klack och formade sulor! Väskkollektionen som vi lanserar denna höst har utvecklats med flera nya modeler i samma färgskala som skokollektionen i jordiga färger som Natural, Cognac, Bordeux samt printad snake. Kollektionen har en full bredd nu med både sandaler, skor, klackar och olika väskmodeller som gör att vår kund kan hitta mer varierat utbud i både funktion och design till SS16.

Ni är proffs på sandaler och har nu börjar med boots och väskor. Vad är nästa steg?

– Skor och väskor är en nog så svår utmaningen och kräver mycket tid och kunskap så det kommer att ha våra fulla fokus under en tid framöver. Med det sagt så känns allt man kan göra i skinn och läder utvecklingsbart.

Vad är er vision med ATP Atelier?

– Vi tror på att utmana den status quo som råder på skomarknaden och vi tror på att tänka och göra annorlunda. Vi tror på långvarig kvalitet i design, material och passformer och vi tror på stil snarare än trend. Vi tror på att göra en produkt som är exklusiv men ändå inkluderande.

Vem är den typiska ATP Atelier-kvinnan tycker ni?

– En mix av Sidonie Gabrielle Colette, Nico och Charlotte Gainsbourg. Personlig, medveten och samtida.

Er AW15-bucketbag i snake är en av säsongens snyggaste väskor – hur tycker ni man bär den bäst?

För att klä upp jeans och t-shirt eller klä ner slacks och blazer.

Klicka in i bildspelet för att se våra höstfavoriter från ATP Atelier!