Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskorELLE-galan

Inför FWStockholm med Björn Borg

22 aug, 2015 
AvAxel Scholtze
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter förra sommarens storslagna visning är Björn Borg åter igen tillbaka! Senast handlade det om datorspel och kärlek – i år gör Björn Borg en hyllning till rymdprojektet Mars One. 

År 2027 kommer den första mänskliga bosättningen på Mars starta. Detta projekt heter Mars One, och är Björn Borgs stora inspiration till säsongens kollektion. På måndag kväll kommer den stora visningen ske, där fyra av astronauterna kommer vara på plats. Vi tog ett snack med märkets chefsdesigner James Lee som berättar mer om kollektionen och fascinationen för rymden.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

LÄS ÄVEN – Inför modveckan med ATP Atelier >

Er visning är en hyllning till det stora projektet Mars One! Så spännande, berätta mer!

– SS16-visningen är inspirerad av tanken på att bryta nya gränser för kärleken till mänskligheten. Vår visning är ett uppmärksammande och en hyllning till rymdprojektet Mars One och det mod och den framtidstro som dessa pionjärer visar när de reser mot det okända i evolutionens och innovationens namn. Vår sportmodekollektion är inspirerad av denna resa och tanken att förbereda sig för denna ultimata utmaningen – att träna för mars!

Annons

Hur skulle du beskriva er SS16-kollektion?

– Till denna visning ville vi skapa en kollektion med referenser från rymdresor och 70- och 80-talets strävan efter att flytta fram gränserna. Genom att låta retrodesign, färger och silhuetter från den eran krocka med moderna högpresterande material, detaljer och tekniker har vi skapat en kollektion som hedrar det förflutna men också hyllar den utmaning som Mars One förbereder sig för.

150427_BJörnBorg _Bild_3_129238

Tjuvtitt på SS16-kollektionen

Tillsammans med stylisten Naomi Itkes har ni även gjort en capsule-kollektion. Hur har samarbetet mellan er funkar?

– Det har funkat jättebra, Naomi har verkligen konkreta och starka idéer och sedan vi teamade upp har arbetet växt fram organiskt. Inför visningen har vi tagit fram en kapsel-kollektion där vi har utgått från samma inspirationstema som huvudkollektionen och skapat en mer tillspetsad kollektion med högre modegrad.

Annons

Kapsel-kollektionen kommer att finnas tillgänglig exklusivt på bjornborg.com från och med januari 2016. 

Man kommer kunna följa er visning genom appen Periscope – varför då?

– Periscope är en twitter-ägd app där man kan titta på sändningar live (samt även sända sitt eget material). Genom Periscope kan vi erbjuda hela världen front row-plats på visningen vilket känns fantastiskt! Det enda som krävs är att man klickar på en länk och tittar direkt i en browser – eller att man laddar ned appen i iTunes Store eller Google Play Store och följer oss via appen. Då kan man också kommentera i realtid. Sociala medier är lika viktigt för oss som för vår målgrupp – otroligt viktigt med andra ord; det är en del av vårt liv!

150427_BJörnBorg_Dag1_Bild_2_151

Tjuvtitt på SS16-kollektionen

Efter förra sommarens modevisning har vi stora förväntningar – vad kan vi förvänta oss av denna?

Annons

– Ni kan bokstavligt talat förvänta er en utomjordisk upplevelse, en rymdinspirerad visning som hyllar Mars One och det mod och den vision som krävs för den ultimata utmaningen: att träna för Mars. På runway kommer ni att se både vår huvudkollektion för SS16 samt den kapselkollektion som jag har tagit fram i samarbete med Naomi Itkes. Båda dessa kollektioner är inspirerade av konceptet om den ultimata utmaningen.

Här är en hälsning från Mars One kandidaterna – se klippet nedan!

https://www.youtube.com/watch?v=jHCNR62rPXA

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons