Indiska satsar vidare på hållbarhet – teamar upp med Swedish Stockings

Indiska satsar vidare på hållbarhet – teamar upp med Swedish Stockings

Indiska inleder ett samarbete med grundarna till det miljövänliga och prisbelönta strumpbyxmärket Swedish Stockings och lanserar en kollektion med hållbart producerade strumpor. Kollektionen är designad av Indiska och producerad av Swedish Stockings och består av knästrumpor, ankelstrumpor och strumpbyxor.
24 augusti, 2017

”Hållbarhet är ett av Indiskas ledord och livsstilsföretaget arbetar ständigt med att utöka sitt hållbara sortiment. Nu har Indiska tagit fram en kollektion hållbart producerade strumpor i fin kvalitet genom ett unikt samarbete med Nadja Forsberg och Linn Frisinger, grundarna till det svenska strumbyxföretaget Swedish Stockings. De tar nu klivet utanför sitt eget varumärke för att hjälpa andra att få igång en mer hållbar produktion av strumpbyxor”, skriver Indiska i ett pressmeddelande.

Läs också: Grunge mixas med romantik i Indiskas nya höstkollektion

– Vi letade efter ett mer hållbart sätt att producera strumpbyxor på och valet föll på Nadja och Linn med Swedish Stockings. Deras värderingar går hand i hand med våra och vi vill båda influera till en mer hållbar livsstil och har tillsammans skapat en produkt som vi är mycket stolta över. Att vi som anrikt varumärke gör ett samarbete med ett start-up bolag som drivs av två unga och starka kvinnor känns fantastiskt, säger Christopher Bastin, Kreativ chef på Indiska.

Nadja Forsberg och Linn Frisinger lanserade varumärket Swedish Stockings för 3 år sedan med syftet att influera och förändra strumpbyxindustrin och har sedan dess bland annat tagit emot pris på ELLE-galan inom kategorin Årets blickfång för sitt arbete med en mer hållbar produktion. Det svenska strumpbyxföretaget arbetar med en fabrik i Italien som drivs av enbart förnybar, grön energi och allt vatten som används vid färgningsprocessen renas och produktionen av strumpbyxorna är därmed 100% hållbart. Indiskas kunder kommer även att kunna återvinna strumpbyxorna i utvalda butiker.

Läs också: Indiska satsar framåt – genom att gräva i sitt mönsterarkiv

– Vi grundade Swedish Stockings med missionen att förändra och influera hela strumpbyxindustrin. När vi fick förfrågan från Indiska kändes det självklart för oss att med vår kunskap ta steget mot en mer hållbar produktion även tillsammans med ett annat varumärke. Vi vill uppmuntra fler att producera mer hållbart, säger Nadja Forsberg, grundare Swedish Stockings.

Foto Indiska