Ida Sjöstedt gör nytt samarbete – med illustratören Stina Persson och Absolut Art

28 aug, 2018 
AvKatarina Matsson
Dags att uppdatera hemmet med ny konst? Nu kan du sätta Ida Sjöstedt på väggen. ELLE fick en tjuvtitt på konstverken som lanseras under modeveckan.
Annons

Samarbetet mellan modeskaparen Ida Sjöstedt och illustratören Stina Persson består av fyra verk i limiterad upplaga som släpps den 29 augusti hos Absolut Art. Men egentligen började det långt tidigare.

Modeskaparen Ida Sjöstedt och illustratören Stina Persson har beundrat varandra på avstånd länge.

Annons

– Jag har beundrat Stina väldigt länge. När jag behövde en backdrop till min höstvisning 2017 kontaktade jag henne, berättar Ida Sjöstedt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Sedan dess har Ida köpt flera av Stinas illustrationer, som hon har både hemma och på kontoret, så när Absolut Art hörde av sig var samarbetet givet. Tavelkollektionen består av fyra verk, inspirerade av vårkollektionen 2019.

– Arbetet med en kollektion är en lång process. Stina har fått tolka kollektionens mood och ge den en ny dimension, berättar hon.

Därefter presenterade Stina en mängd olika skisser, som Ida till slut kokade ner till fyra stycken.

Annons

– Jag fick tyger, skisser, Idas moodboard, säger Stina. Det var väldigt spännande att vara inne i hennes huvud – eller så nära man kan komma. Jag gillar att Idas design alltid är vacker och feminin, men med en edge. På det sättet liknar våra arbetssätt varandra. Vattenfärg kan också bli väldigt fluffigt, så jag försöker alltid hitta den där edgen.

Under modeveckan kommer Stina Persson även att lansera en silkeskaftan med tryck i samarbete med Artpiece.

Samtliga Ida Sjöstedt-verk finns i storleken 40×50 cm i en begränsad upplaga om 30 verk, pris 2 480 kr. Två av verken släpps dessutom i större format och ännu mer begränsad upplaga.

Annons

Läs också:

Annons