Ida Klamborn om vårkollektionen: "handlar om okonventionella prinsessor"

Ida Klamborn designer

Under onsdagen höll Ida Klamborn visning på Grand Hôtel i Stockholm. Vi pratade med henne inför visningen.
29 augusti, 2018

Ida Klamborn har gått från klarhet till klarhet under åren. 2014 blev hon året nykomling på ELLE-galan och under onsdagen visade hon en ny vårkollektion för vårsäsongen 2019 på Stockholms modevecka. Under de senaste åren som passerat har hon fortsatt med sin coola stil och en rad kända ansikten har setts i hennes design. Carina Berg, Kakan Hermansson, Tove Styrke, Linda Sundblad, Brita Zackari, Zara Larsson och Silvana Imam är bara några av de många kvinnor som hon klätt under åren.

Vi fick en pratstund med Ida Klamborn inför hennes visning. Läs allt om kollektionen och hennes höstfavoriter.

Berätta om nya kollektionen?

– Just nu har den arbetsnamnet ”She will tease you”. Den handlar om okonventionella prinsessor, frigörelse, aggression, cuteness, tjejighet. Det är en ljus och färgstark kollektion, mycket transparant, tunna tyger, korta kjolar, avslappnade och sexiga klänningar, väldigt tjejigt. Jag dras till att utforska just konceptet ”tjejigt” väldigt ofta i mina kollektioner, det är en estetik som är spännande då den inte alltid ansetts som ”god smak” i vår tid.

Vem har inspirerat dig mest inför/till kollektionen?

– De klassiska prinsessorna som absolut inte vill vara några klassiska prinsessor.

Ida Klamborn AW18.

Vad är viktigast för ditt märke just nu?

– Just i skrivande stund är det ss19-visningen som är om bara några dagar! Just nu sitter vi med casting, sömnad av showpieces, plåtning av kollektionen, musiken till visningen.. och allt känns ändå jäkligt bra och nervöst, som det ska va. Utöver det planeras ett event som ska hållas i New York i september för droppet av den nya höstkollektionen, ska bli så kul!

Vilka tre plagg/accessoarer klarar du dig inte utan hösten 2018?

1. Mitt röstkort

2. Min minikjol

3. Min rosa metallic-kappa

Ida Klamborn AW18.

Ida Klamborn AW18.

Vem vill du helst se i dina plagg?

– Tjejen som drömmer om om sin fullspäckade och roliga framtid och den vuxna kvinnan som genomför de drömmarna, och så mycket mer.

Vad vill du tipsa om? (kan vara vad som – typ person, instakonto, plagg, film, låt, serie eller liknande)

– Personligen är jag svag för horoskop, de långa och mer avancerade. Inte nödvändigtvis att jag tror på det till 100% men det är intressant att läsa text som ska vara riktad till en själv, eftersom man projicerar och tolkar horoskop utefter vad man behöver just för stunden. Ibland kan det pusha en i rätt riktning i en viss situation eller hjälpa en att inse hur man vill gå vidare med ett problem. Men tips är att ta allt med en nypa salt. Chani Nicholas på instagram och Corina Dross Queer Horoscope är mina go-to horoskopskrivare. Vill även tipsa om podcasten Girlbossradio!

Foto: Ida Klamborn

LÄS OCKSÅ:

Vinnare av Ida Klamborn och Icona Pops t-shirt

Fashion week Sthlm: Alla looks från Ida Klamborn AW18