Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Hyra kläder: ELLE listar tjänsterna att ha koll på

16 dec, 2021 
Hyra kläder månadsvis – här är tjänsterna att ha koll på
Uppdatera garderoben utan att köpa nytt! ELLE listar svenska företag som erbjuder uthyrning av kläder, skor och accessoarer. Hyr månadsvis eller för enstaka tillfälle.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så stylar du den mjuka och bohemiska lookenBrand logo
Så stylar du den mjuka och bohemiska looken

Att hyra kläder är idag för många det nya sättet att shoppa. Det ger dig möjlighet att uppdatera garderoben – utan att att köpa nytt. Och i takt med att efterfrågan på hållbart och cirkulärt mode ökar, dyker det också upp fler och fler tjänster som erbjuder uthyrning av plagg, skor och accessoarer.

Här kan du hyra kläder online

Sedan en tid tillbaka finns det en hel del digitala tjänster i Sverige där du kan hyra kläder antingen månadsvis eller för enstaka tillfällen. Här nedan listar vi på ELLE några favoriter. Oavsett om du vill låta ett par stickade vardagsfavoriter ta plats på dina galgar där hemma, om du önskar låna en klänning till ett festligt tillfälle eller vill testa den där designerväskan som det egentligen inte finns utrymme för i din budget – finns det något här för dig.

Annons

(Psst! Har du egna guldkorn att tipsa om som inte är med på listan får du jättegärna höra av dig, så hjälps vi åt att samla landets bästa digitala uthyrningstjänster på ett och samma ställe).

Här kan du hyra väskor månadsvis
Uppdatera väsksamlingen utan att köpa nytt genom att hyra en favorit.

It's released

Hos It’s released kan du hyra kläder och accessoarer från designers som Stine Goya, Dagmar, Rodebjer, Hope, Gestuz och Filippa K. Du prenumererar på tjänsten månadsvis och för 750 kronor i månaden får du hem tre plagg. Fastnar du för ett av de plagg du har hyrt den här månaden kan du välja att behålla det för kommande månad. Bakom företaget står Johanna Norrman och Annie Thorell. Här hittar du en intervju med dem. Läs mer om It's released här.

Annons

Gemme

Gemme collective är digital plattform för uthyrning av kläder, skor och accessoarer. Som medlem får du ta del av internationella varumärken som Bottega Veneta, Balenciaga och The Row samt skandinaviska designers som Toteme och Acne Studios. Till skillnad från många andra uthyrningskoncept är det här användarna själva som hyr ut sina plagg, lägger upp annonser och sätter priserna. Här kan du hyra en kavaj eller en väska i en dag eller en vecka, beroende på hur länge ägaren ger godkänt för. Perfekt för dig som vill låna ett drömplagg för en kväll som du kanske inte har råd med eller vill investera i. Läs mer om tjänsten här.

Rent routine

Genom att bli medlem hos Rent routine kan du hyra kläder, skor och accessoarer månadsvis. Du betalar 695 kronor per månad och hyr tre plagg åt gången. Du bestämmer själv om du vill byta ditt plagg eller behålla en eller flera månader till. Här finns plagg från internationella märken som Celine, Chloé, Bottega Veneta och Diane von Furstenberg liksom svenska designer som Stylein, Tôteme, Filippa K och Acne studios. Här hittar du hyrtjänsten.

Hyra kläder månadsvis – här är tjänsterna att testa.
Hos de flesta uthyrningstjänsterna kan du välja att behålla plaggen du redan hyr till nästa månad.

Hack your closet

Hos Hack your closet skapar du en stilprofil genom att beskriva vilka plagg du tycker om att bära. Sedan skickar stylister ut 4-5 plagg en gång i månaden, baserat på dina stilpreferenser. Du hyr plaggen för 225 kronor i månaden och efter fyra veckor kommer det hem nya kläder. Läs mer och starta din stilprofil här.

The wow closet

The wow closet är en uthyrningsservice för designerklänningar från svenska och internationella varumärken. Här kan du hyra klänningar för mellan cirka 400-3 000 kronor och priset avser då en tvådagarsperiod (plus tid för leverans och återlämning). Du kan också hyra ut de plagg du inte längre använder och tjäna pengar på dem. The wow closet finns online och har även en fysisk butik på Regeringsgatan 44 i Stocholm. Här kan du läsa mer.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons