Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Hyllade modedesignern Selam Fessahaye i egen serie på SVT

19 sep, 2018 
AvLisa Arnell
Selam Fessahaye
Selam Fessahayes visning under Stockholm Fashion Week i höstas hyllades av både gäster och modepress. Är du nyfiken på henne är nya serien på SVT Play ett måste, en miniserie om hennes resa från stylist till modedesigner.
Annons

Selam Fessahaye är stylist och kostymör och har arbetat med flera av våra svenska (svincoola!) artister, som Seinabo Sey, Sabina Ddumba och Mapei. Under Grammisgalan 2016 var det Selam och Seinabo som tillsammans arbetade fram det omtalade framträdandet där Seinabo uppträdde med låten Hard time tillsammans med 100 andra kvinnor på scen.

Det är som stylist och kostymdesigner hon arbetat längst, men tidigare i augusti visade Selam sin första egna kollektion under Stockholm Fashion Week – och hyllades av alla. ELLEs Susanna Strömquist kallade den för ”veckans knockout” och ”en kraftfull debutvisning i superklass”, Kakan Hermansson menade att det var ”den största modeupplevelsen på år och dar”.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Nya webb-tvserien ”Selams stil” följer Selam från stylist till designer och är en måste se-serie i höst. Första avsnittet heter ”Syftet är så mycket större än att vara störst”, hela miniserien hittar du på Svtplay.se.

Selam Fessahaye tillsammans med Patrik Guggenberger
Selam Fessahaye tillsammans med Patrik Guggenberger

Foto Stellapictures, Instagram

Annons