Hyllade modedesignern Selam Fessahaye i egen serie på SVT

Selam Fessahaye

Selam Fessahayes visning under Stockholm Fashion Week i höstas hyllades av både gäster och modepress. Är du nyfiken på henne är nya serien på SVT Play ett måste, en miniserie om hennes resa från stylist till modedesigner.
19 september, 2018

Selam Fessahaye är stylist och kostymör och har arbetat med flera av våra svenska (svincoola!) artister, som Seinabo Sey, Sabina Ddumba och Mapei. Under Grammisgalan 2016 var det Selam och Seinabo som tillsammans arbetade fram det omtalade framträdandet där Seinabo uppträdde med låten Hard time tillsammans med 100 andra kvinnor på scen.

Det är som stylist och kostymdesigner hon arbetat längst, men tidigare i augusti visade Selam sin första egna kollektion under Stockholm Fashion Week – och hyllades av alla. ELLEs Susanna Strömquist kallade den för ”veckans knockout” och ”en kraftfull debutvisning i superklass”, Kakan Hermansson menade att det var ”den största modeupplevelsen på år och dar”.

Nya webb-tvserien ”Selams stil” följer Selam från stylist till designer och är en måste se-serie i höst. Första avsnittet heter ”Syftet är så mycket större än att vara störst”, hela miniserien hittar du på Svtplay.se.

Selam Fessahaye tillsammans med Patrik Guggenberger

Selam Fessahaye tillsammans med Patrik Guggenberger

Läs också: Alla bilder från Selam Fessahayes debutkollektion under Stockholm fashion Week

Foto Stellapictures, Instagram