Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Hunkydory: "Hunkydorytjejen är upptäckande och tycker om att röra sig över gränser"

16 mar, 2016 
AvLisa Segerson
I samband med Hunkydorys 20 års-jubileum visar märket upp sin höstkollektion på Kungliga Operan i Stockholm. Vi har pratat med Ulrika och Christopher Bjercke och fått alla detaljer om samlingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I dag fyller Hunkydory 20 år! Vi har träffat designerna bakom det svenska märket. I dagens modeintervju får ni läsa allt om inspirationen, arbetet bakom kollektionen och märkets bohemiska röda tråd.

Berätta om höstkollektionen? 

– Denna kollektion är först och främst vår hyllning till oss själva och vårt jubileum, höstens kollektion är en tribute till Hunkydory nu som då. Och självklart även till alla våra vänner, samarbetspartners, medarbetare och fans som varit med oss och som ska bära våra plagg! Vi har givit höstens kollektionen spår från vårt arv, med tydliga army-referenser och rock-boheimisk känsla med en modern, feminin elegans. I och med att detta är ett jubileum har vi tagit fram några fantastiska showpieces.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Varför valde ni att inte visa under Fashion Week Stockholm?

– Eftersom vi firar 20 år så vill vi passa på att göra något storslaget tillsammans med alla människor som stöttat oss under alla dessa år, och då var en jubileumsfest och visning ett självklart val! Det ska bli härligt att äntligen få fira detta tillsammans ikväll, inte minst med alla er från ELLE som var ett stort stöd för oss genom alla dessa år.

Annons

Vad är inspirationen bakom kollektionen vi kommer få se i kväll?

– Vi har inspirerats av individualism och färgstarka personligheter. Hunkydorytjejen är en upptäckande tjej som tycker om att röra sig över gränser, som inte följer normer eller regler, hon gör vad hon känner för. Hennes stil är en clash av olika kulturer, folklore får möta det urbana i storstäder som Paris och London.

Vad skiljer era plagg från andra i garderoben?

– Vi har en egen väldigt tydlig stil med många ”Hunkydory Girls” runt om i världen som älskar att bära Hunkydory. Det är ungt, flirtigt, rockigt avslappnat och lättburet med kvalitet.

Favoritlook från kollektionen?

– Sammetskostymen känns rätt för hösten, den är både elegant och rockig.

Vad kommer vi att få se från er framöver?

– Hunkydory rör sig hela tiden i nya riktningar, men stilen kommer kännas igen. Under 2016 kommer vi att göra flera fantastiska saker för att fira våra 20 år.

Annons

Beskriv era egna stilar?

– Självklart är Hunkydorys stil delvis en reflektion av vår egen smak, vi är båda ganska sparsmakade men gillar detaljer och känslan för kvaliteter. Det får gärna vara avslappnat med lyxigt.

De tre viktigaste plaggen i era garderober?

– Christopher: Bra Jeans, en cashmirpolo, armyjackan (och snygga skor).

–Ulrika: Den vita skjortan, läderbyxor och en marinblå kappa.

Hur skulle ni vilja beskriva er designstil?

– Hunkydorys stil handlar till stor del om kontraster, den är avslappnad men samtidigt feminin och elegant. Vi gillar att blanda tidlösa plagg med nya för att hitta det där åtråvärda klassiska men ändå moderna utseendet. I vår design vill vi få till den rätta mixen av rock, army och kvinnligt. Det är något vi strävar efter i varje kollektion.

Nämn tre favorittrender hösten 2016?

– Sammet, krispigt, kontraster och markerade midjor.

Läs också: Hunkydory inviger visningsveckan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons