Artikeln innehåller reklamlänkar

VIU & House of Dagmar gör solglasögon – tillägnade Greta Garbo och Sigrid Hjertén

VIU & House of Dagmar gör solglasögon – tillägnade Greta Garbo och Sigrid Hjertén

Häromveckan släppte VIU & House of Dagmar sitt samarbete där två nya solglasögonmodeller, Greta & Sigrid, tillägnas de ikoniska svenska kvinnorna Greta Garbo och Sigrid Hjerten. Dessa kvinnor är en stor inspiration och betonar Dagmars varumärkesfilosofi om att skapa mode för nästa generations inflytelserika kvinnor.
16 april, 2018

– Vi ville skapa en kollektion som representerar vår varumärkesfilosofi som går ut på att hylla kvinnor – det är en feminin och sofistikerad kollektion med tidlös design. Greta Garbo och Sigrid Hjertén, som inspirerat designen, är två av de mest inflytelserika personerna historiskt sett och utgör fortfarande en stora inspirationskälla för oss, säger Kristina Tjäder, medgrundare och kreativ chef på House of Dagmar.

Samarbetet knyter samman VIU:s kärlek för design med House of Dagmars varumärkesfilosofi om att hylla kvinnan och bågarna är med en tidlös och sofistikerad design inspirerade av arkitektur och samtida konst.

Läs också: 15 våriga solglasögon vi vill klicka hem på en gång!

– Sensuella, geometriska och minimalistiska former – två unika modeller som återspeglar vår designapproach kombinerat med en raffinerad och hållbar tillverkningsprocess, säger Fabrice Aeberhard, kreativ chef VIU.

Bågarna (länk till Dagmar) är tillverkade för hand i Italien i bomullsacetat som är ett naturligt och mer hållbart alternativ till oljebaserad plast.

Solglasögonen är tillgängliga online på shopviu.com och på houseofdagmar.com, (länk till Dagmar) samt i alla House of Dagmar butiker från och med april 2018.

Foto House of Dagmar samt pressbild