Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderNew York Fashion WeekVårmode 2024Streetstyle

VIU & House of Dagmar gör solglasögon – tillägnade Greta Garbo och Sigrid Hjertén

16 apr, 2018 
AvJohanna Lejon
Häromveckan släppte VIU & House of Dagmar sitt samarbete där två nya solglasögonmodeller, Greta & Sigrid, tillägnas de ikoniska svenska kvinnorna Greta Garbo och Sigrid Hjerten. Dessa kvinnor är en stor inspiration och betonar Dagmars varumärkesfilosofi om att skapa mode för nästa generations inflytelserika kvinnor.
Annons

– Vi ville skapa en kollektion som representerar vår varumärkesfilosofi som går ut på att hylla kvinnor – det är en feminin och sofistikerad kollektion med tidlös design. Greta Garbo och Sigrid Hjertén, som inspirerat designen, är två av de mest inflytelserika personerna historiskt sett och utgör fortfarande en stora inspirationskälla för oss, säger Kristina Tjäder, medgrundare och kreativ chef på House of Dagmar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Samarbetet knyter samman VIU:s kärlek för design med House of Dagmars varumärkesfilosofi om att hylla kvinnan och bågarna är med en tidlös och sofistikerad design inspirerade av arkitektur och samtida konst.

– Sensuella, geometriska och minimalistiska former – två unika modeller som återspeglar vår designapproach kombinerat med en raffinerad och hållbar tillverkningsprocess, säger Fabrice Aeberhard, kreativ chef VIU.

Annons

Bågarna (reklamlänk) är tillverkade för hand i Italien i bomullsacetat som är ett naturligt och mer hållbart alternativ till oljebaserad plast.

Solglasögonen är tillgängliga online på shopviu.com och på houseofdagmar.com, (reklamlänk) samt i alla House of Dagmar butiker från och med april 2018.

Annons
Annons
Annons
Annons

Foto House of Dagmar samt pressbild

Annons