Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

House of Dagmar om AW18-kollektionen: "Olikheter attraherar och knyter oss samman"

22 jan, 2018 
AvJohanna Lejon
I kväll visar House of Dagmar sin höst- och vinterkollektion i Dusty Decos lokaler på Östermalm i Stockholm. ELLE har fått en pratstund med Dagmars Kristina Tjäder inför visningen.
Annons

Berätta om den kommande visningen på modeveckan!

– Det känns jätteroligt att visa vår nya kollektion på Dusty Deco den här säsongen, eftersom Dagmar alltid tagit inspiration från arkitektur och tidlös design så kändes det som en bra match.

Hur skulle du beskriva kollektionen? Finns det något/några plagg du är extra förtjust i?

– Vi lever i en förändringarnas tid där människor flyttar på sig, kulturer mixas och vi kände behovet av att gå tillbaka till våra rötter. Vad jag vill visa med kollektionen är att olikheter attraherar och knyter oss samman. Därför är kollektionen väldigt eklektisk, den är feminin med kontraster i materialval och en överdriven siluett. Mycket fokus på stickat såklart med influencer av punk och folklore. Det finns många favoriter i den här kollektionen, men en av dem är en svartvit oversized kappa i twill, en klänning i stickad brokad och ett set i brokad tyg.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kristina Tjäder.

Det har hänt mycket för House of Dagmar på sistone (intervjuserie, app osv.) – berätta!

– Det har verkligen hänt mycket för oss i år, det känns väldigt roligt! Vi har påbörjat en större digital satsning där vi bland annat lanserat vår egna app, det kommer att komma mer på detta tema längre fram vilket känns väldigt spännande.

Vad är det viktigaste för House of Dagmar 2018?

– Det viktigaste för oss 2018 är att jobba ännu mer hållbart i vår organisation och produktion, vi är redan i gång med det arbetet och kommer att satsa ännu mer under året.

Foto Tobias Lundkvist

Annons