House of Dagmar: "Inspirationen till hösten 2016 är hämtad från filmen Twin Peaks"

02 feb, 2016 
AvLisa Segerson
I eftermiddag håller House of Dagmar sin AW16-visning på kulturhuset i Stockholm. ELLE har intervjuat modehuset för att få en exklusiv förhandsvisning, i muntlig form. Hur kommer kollektionen se ut?
Annons

Den svenska modeeliten väntar med spänning på Dagmars AW16-kollektion. Hur ser plaggen ut, vad har varit inspirationen och vilka är kollektionens statmentplagg? Läs allt om detta i dagens modeintervju med House of Dagmar.

Beskriv vad vi får se i höstens av kollektion från Dagmar?

– Höstens kollektion består av bla, många olika stickade plagg, ytterplagg och klänningar i allt från de mest tidlösa klassikerna till mer progressiva silhuetter, skärningar och material som tex: stickade toppar och klänningar, en byxdress i siden med en sportig mesh som detalj samt ytterplagg i en blandning av vadderat, päls och ett klassiskt ulltyg med mycket mer.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vad har ni inspirerats av?

– Inspirationen  till hösten 2016 är hämtad från filmen Twin Peaks och dess undertoner av mystik och karaktärer fulla av motsatser.

Vilken silhuett kommer vi att få se?

– Vi visar utställda klänningar och byxor som slutar på vaden tillsammans med löst sittande tröjor och jackor, inspirerade av jakt och funktion.

Annons

Vilket plagg i kollektionen tycker ni bäst fångar och sammanfattar hela höstkollektionen?

– Några av nyckelplaggen i kollektionen är pennkjolen med utanpåficka samt de utställda något korta byxorna i både stickat och i stretchskinn.

Egen favoritlook eller plagg i era egna garderober?

– Min favoritlook är den korta pälsjackan med med matchande jaktmössa, en stickad tjöja men hör krage och en pennkjol i skinnn.

Vad tycker ni är mest spännande i modevärden just nu?

– Det som inspirerar oss mest just nu är gatumode blandat med sport, exklusiva material och fantastisk passform.

Hur skulle ni säga att Dagmar har förändrats sedan starten?

– Allt eftersom vi växer har vi även möjlighet att ta ut svängarna mer både vad gäller material och modeller, vilket är oerhört inspirerande och ger oss ständigt ny inspiration till utveckling i nya banor.

Favorittrend hösten 2016?

– Twin Peaks

Hur skiljer sig hösten från det vi sett tidigare?

Annons

– Vi visar mer stickat, både i tidlösa plagg och nya silhuetter, mer arbetade skärningar i både stickat och vävt samt fortsätter att utveckla nya sticksätt och experimenterar med blandningar av olika material.

Systrarna Dagmar
Annons