10 trendiga nyckelplagg att bära hösten 2019

Höstens nyckelplagg 2019

ELLE guidar dig till de trendigaste och mest användbara plaggen hösten 2019. Vi hjälper dig att hitta inspiration från modehusens snyggaste looks.
23 maj, 2019

1. Herrocken

Inspirationen från herrgarderoben är en aldrig sinande källa till inspiration för modehusens kreatörer, speciellt i höst där många plagg från männen spelar en huvudroll i våra garderober.

En skräddad herrock  är ett ytterplagg som är en riktig garderobsklassiker. Dessutom är den sobra färgskalan i svart, grått och rutigt trendigare än någonsin. Satsa gärna på en kappa i bra kvalité – det är en riktigt bra investering. Många svenska varumärken och kedjor har också satsat på vassa herrockar i höst.

Saint Laurent aw 19 herrock

Saint Laurent

Gucci aw 19 herrock

Gucci

Acne studios aw 19 herrock

Acne studios

2. Blommiga klänningar

Mönstrade och färgstarka plagg är trendigare än någonsin. Särskilt blommönster är ett print många designers håller varmt om hjärtat.

Klänningen är ett plagg där blommönster passar perfekt. Modellen som gäller är en romantisk, lätt 40-talsinspirerad klänning, en så kallad tea dress, gärna i den trendig midilängden. Drömmatchningen med en blommig klänning är ett par läckra knähöga stövlar.

Ulla Johnson aw 19 blommig klänning

Ulla Johnson

Michael Kors aw 19 blommig klänning

Michel Kors

Dries van Noten aw 19 blommig klänning

Dries van Noten

3. Knytblus

Tack vare Sara Danius – som satte ett knytblusen i ett politiskt och feministiskt fokus i stormen kring Svenska akademin – har vi i Sverige länge haft örnkoll på plagget som får oss att hänga in skjortan i garderoben. Och äntligen har modevärlden hunnit ifatt vår vurm för knytblusen, som är ett ett perfekt plagg att matcha den skräddade kavajen eller koftan med.

Marc Jacobs aw 19 knytblus

Marc Jacobs

Fendi aw 19 knytblus

Fendi

Celine aw 19 knytblus

Celine

4. Läderkjolen

Höstens trendigaste material är läder – alla kategorier! Vi ser det i princip på alla plagg, från ytterplagg till blusar, och självklart den korta vida läderbrallan. Men det är kjolen som är den riktiga vinnaren. Perfekt plagg till stövlarna, som är den absolut hetaste accessoaren 2019.

Khaite aw 19 svart läderkjol

Khaite

Isabel Marant aw 19 vinröd läderkjol

Isabel Marant

Acne Studios aw 19 svart läderkjol

Acne Studios

5. Chanel-jackan

En hommage till Karl Lagerfeld och Coco Chanel visar sig genom att en mängd fina små tweedjackor dyker upp i modebilden, både på catwalken och bland modeller och influencers, som älskar att styla sig med vintage Chanel-jackor.

I höstkollektionerna kryllar det av härliga jackor och dräkter som är inspirerade av det anrika franska modehuset, med inspiration 90-talets supermodeller och den kultiga filmen Mean girls i stylingen.

Gucci aw 19 tweeddräkt

Gucci

Brock collection aw 19 tweeddräkt

Brock collection

Versace aw 19 tweeddräkt

Versace

6. Kavajen

En skräddad uddakavaj med det lilla extra är stommen i höstgarderoben. Kolla efter detaljer som dubbla slag, snygga siluetter och gärna lätt oversize axlar. Den sitter fint med den stora 80-tals trenden. Så snyggt till denim, läder och sidenplagg och skapar en fin kontrast i materialvalen.

Acne Studios aw 19 kavaj

Acne Studios

Alexander McQueen aw 19 kavaj

Alexander McQueen

7. Den chockrosa klänningen

Monokroma looks i starka 80-talskulörer är supertrendigt, exempelvis solgult, turkost och kleinblått. Men det absolut trendigaste är en härligt chockrosa färg och gärna i form av en snygg klänning. En riktig vitaminkick i det kommande vintermörkret.

Carolina Herrera aw 19 chockrosa klänning

Carolina Herrera

Valentino aw 19 chockrosa klänning

Valentino

Alexander McQueen aw 19 chockrosa klänning

Alexander McQueen

8. Capen

Så elegant och bekväm! Det var länge sedan man såg ett sådant dramatisk och effektfullt plagg, men som samtidigt är så lättburet – det är bara att slänga på sig. Alla längder funkar, från kort och vippig till långt och dramatiskt.

Celine aw 19 cape

Celine

Balmain aw 19 cape

Balmain

Miu Miu aw 19 cape

Miu Miu

9. Mc-jackan

En nygammal klassiker är mc-jackan i svart läder, den har i och för sig aldrig varit ute, ever! Den är ständigt aktuell och det enda som förändrats är snittet och siluetten. Det som är nytt i höst är att det finns ett element av punk, i form av nitar och dekorationer. Dock ser det mer ut som couture än Sex pistols.

Alexander McQueen aw 19 mc-jacka

Alexander McQueen

Balmain aw 19 mc-jacka

Balmain

Versace aw 19 mc-jacka

Versace

10. Midikjolen

Midikjolen är ett perfekt komplement till de senaste säsongernas mycket populära korta, vida byxor vilket är goda nyheter för vår garderob! Den har nämligen en liknade siluett och med det sagt kan man styla den med nästan samma plagg och skor som man har till korta byxan – vilket är en stor fördel.

Allt handlar om proportioner när det gäller plagg med en viss längd eller vidd. Man kanske behöver lägga upp kjolen en smula för att den ska passa MEN man behöver absolut inte ha en viss längd för att bära upp en midikjol! Stövlar passar så klart perfekt!

Celine aw 19 midikjol

Celine

Burberry aw 19 midikjol

Burberry

Foto: Imaxtree

Vilken trend satsar du på i höst?

'); jQuery('#polls-94').detach().appendTo('#polls-94-wrapper'); jQuery('#polls-94-loading').detach().appendTo('#polls-94-wrapper'); });
Loading ... Loading ...

Läs mer:

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2019

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: