Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Tre trenddetaljer vi älskar från Pradas höst 2024

23 feb, 2024 
Trenddetaljer från Prada AW24.
Italienska modehuset Prada har visat sin höstkollektion för 2024 under modeveckan i Milano – och den är fylld av modemagi. Här är 3 trenddetaljer vi på ELLE inte kan sluta tänka på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

3 trenddetaljer vi älskar från Prada AW24

VÄSKAN I ARMVECKET

Prada AW24 look med rosa skjorta och vit kjol och brun väska.
Prada AW24 vit klänning med liten väska.

Prada introducerar ett nytt sätt att bära väskan – avslappnat och hängandes i armvecket. Vi älskar det! Det italienska modehuset slår ett slag för att låta händerna vara fria i höst och istället låta väskan hänga med på ett hörn (läs armvecket!). Väskor med avtagbart spänne i ena sidan genomsyrade hela höst- och vinterkollektionen för 2024 och vi är sålda. Spännen i olika färger och mönster som även ger en personligt touch.

Prada AW24 grå look med vit väska.
Prada AW24 med bomberjacka och väska.
Annons

FORTSATT ROSETT-BONANZA

vit klanning med rosetter prada aw24.
Prada AW24 visning med rosa klänning med rosetter.

Under fjolåret och det nya årets inledande månader har rosetter i alla dess former minst sagt visats ö-v-e-r-a-l-l-t. Mestadels genom olika håraccessoarer och ofta knutna kring en hårsvans eller knut men även som accessoar på höften eller kring halsen. Och precis när många av oss nått en känsla av mättnad slog Prada till med en rosett-bonanza som iallafall fått oss att falla pladask – igen! AW24-kollektionen var fylld av romantiska rosett-detaljer, bland annat som vackra detaljer på klänningar men även som pricken över i:et på skor och stickade tröjor. Räkna med ett år av mer rosetter helt enkelt!

Prada AW24 visning Milano fashion week, stickad tröja med rosett.
Annons

KLÄDDA KNAPPAR

Kappa med flätade knappar i vitt Prada AW24.
Rosa kofta med klädda knappar Prada Aw24.

Det italienska modehuset är mästare på att ge klassiska plagg nytt liv och oss ett plötsligt ha-begär. I höstens kollektion smyckas garderobsklassiker som damiga koftor och skräddade kappor med klädda knappar, en fin detalj som lyfter hela plagget. Kollektionens koftor syns i färgglada färgval som rosa och lila där även knapparna var klädda i färg och de skräddade korta kapporna syntes med flätade knappar i storlek XL. En note-to-self: Spana efter fina knappar nästa gång du är i en vintagebutik och ge din favoritkappa nytt liv!

Foto: Launchmetrics/spotlight

Lila kofta med klädda knappar Prada AW24.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons