Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Höstmode 2022 – säsongens viktigast modetrender och tendenser

18 aug, 2022 
Höstmode 2022 –säsongens viktigast modetrender och tendenser
Vilka är de största trenderna för hösten 2022? ELLEs modeteam hjälper dig att få koll på säsongens största och viktigaste trender, detaljer, plagg och tendenser. Välkommen till höstmodet 2022!
Annons
VIDEO: ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
VIDEO: ELLE Talks – avsnitt 1

Starka färger, discoglitter och en lektion i kontorsliv. Höstens hetaste modetrender är här med en stor dos surrealism och nostalgi.

HÖSTMODE 2022 – vilka trender är mest populära hösten 2022?

Högst upp på höstens önskelista står: pärlprydda cocktailklänningar, moderna kostymer (för den som väljer att återvända till kontoret) och maxikjolar i mängder. ELLE har samlat de viktigaste trenderna för hösten 2022. Här är ELLEs stora trendrapport för hur du kommer vilja klä dig i höst!

Scrolla ner och läs mer om varje trend och se alla bilder.

Annons
 • Surrealism
 • Maxilängd
 • Chockrosa
 • Tanktop – inne med linne
 • Kontorsliv
 • Dominatrix – lack & latex
 • Lågmidja – nerhasade jeans
 • Fuskpäls
 • De skira transparenta
 • Discoglitter
 • Läder
 • Markerade axlar

Här är HÖSTENS viktigaste trender 2022:

1. SURREALISM

Surrealismens ologiska framställning av verkligheten lockar flera designer just nu att utforska relationen mellan verklighet och dröm. En logisk reaktion på den tid vi lever i just nu. Jonathan Anderssons på Loewe har skapat en av säsongens mest surrealistiska kollektioner helt fri från moderegler – gjutna läppar, bilformade klänningar och klackar av ballonger som i teorin när som helst kan explodera. Glenn Martens naken-klänning designad för Y/project vidgar kroppens gränser. Vi välkomnar höstmodets uppfriskande galenskap!

Annons

2. MAXILÄNGD

Glada besked för dig som känner dig redo att gå vidare från sommarens trendiga minikjol – i höst gör den snäva, långa maxikjolen storstilad comeback och utmanar den senaste tidens korta varianter. Höstens målbild hittas hos Saint Laurent där husets designer och kreativa chef, Anthony Vaccarello, visar vägen med en mystisk och elegant silhuett. Tänk dig förföriska, golvsvepande maxikjolar som bryts av med skräddad attityd.

Annons
Saint Laurent.
Dagmar AW22 Look Book
Annons

3. Chockrosa

Om du bara ska satsa på EN enda färg i höst är det rosa. Alla toner av rosa är rätt, ihop eller var för sig i helmatchade sprakande looker. Vänta dig en färgexplotion i höst där rosa blir det hetaste färgvalet.

Richard Quinn
Richard Quinn
Vetements
Annons

4. Tanktop – Inne med linne

Hösten 2022 växer kärleken och linnet seglar upp som säsongens hetaste plagg. Uppdaterade drag står i fokus – och gärna med modehusens miniloggor som söt signatur. Loewe visade det enkla linnet med söt minilogga på bröstet redan i våras. Superduon Miuccia Prada och Raf Simons visar det lilla vita linnet som röd tråd i höstkollektionen hos Prada.

Annons

5. Kontorsliv

Kontorslivet blomstrar igen och det återspeglas i höstens modebild. Konceptet ”den arbetande kvinnans garderob” har väckts till liv med klassiska snitt, skräddat och en rad chica ytterplagg. Pradas skräddade, kamelfärgade kappa har stått högt på mångas önskelista sedan Milanos modevecka i början av året. Louis Vuittons blommiga, brokiga slips sätter tonen och skjortan 3.0, à la Dolce & Gabbana spås bli höstens nya, roliga vardagsplagg. Gör dig redo att packa ner semestergarderoben, det har blivit dags att plocka fram vardagskläderna och återgå till kontoret igen både fysiskt och stilmässigt!

Annons
Annons

6. DOMINATRIX – Lack & Latex

Lack eller läder? Så länge det är svart, stilrent och blänkande är du hemma. Men det handlar inte så mycket om att provocera som att armera sig i något slags skyddande lager. Från militärinspirerade korsetter hos Roberto Kavalli och Dior till rockar och rejäla boots hos Ambush.

Annons

7. LÅG MIDJA – NERHASADE BYXor

Blicka till höstens catwalk och det tydligt vilken denimtrend det är som gäller. Det ska vara avslappnat, voluminöst och nerhasat – i alla fall när modehusen får säga sitt. Den låga byxmidjan à la 00-talet gjorde storstilad entré redan i våras och har minst sagt mottagits med blandad respons. En sann vattendelare där sista ordet inte är sagt. Isabel Marant, Diesel, Gauchere och Givenchy visar alla vägen till den avslappnade denimstilen och stylar allra helst jeansen med en figurnära (och lätt transparent), långärmad topp. Lätt och rätt! Och kanske något du redan kan hitta i din eller kompisens garderob?

Annons
Givenchy

8. FuskPäls

Se till den stora lurviga fuskpälsen som ytterplagget att räkna med när årets allra kallaste vindar ställer till med blåsväder. Alla former och färger är välkomna när fuskpälsen för entré.

Annons
Coperni
By Malene Birger
Stella McCartney
Annons

9. De skira transperanta

En trend som verkligen håller i sig från vårsäsongen till hösten är de tunna, transparenta plaggen som syns överallt – från Blumarines rosa vårchiffong till Fendis höstskira slipklänning. Materialvalet fungerar perfekt som övergång från sensommarens lata dagar till höstens festliga aktiviteter och är definitivt en mjukare kontrast till det mer hårda dominatrixmodet som kommer. Tricket för den som inte känner sig helt bekväm med den transparenta trenden är att addera lager på lager eller satsa på stadiga underkläder.

Coperni
Annons

10. DiscoGLITTER

Lurex, lamé och glittrande paljetter lyste upp höstens visningar – precis som de kommer att glänsa ikapp med säsongens efterlängtade fester. Kika hos Altuzarra, Burberry och Bottega Veneta för glänsande inspiration.

11. Läder

Läder-looken får nytt liv i höst och den skapas allt oftare av alternativa material med hållbara förtecken. Vi blickar till överblivet läder, druvor och svamp!

Chloé
By Malene Birger
Victoria Beckham

12. MArkerade AXLAR

I höst tar vi för oss riktigt ordentligt och vi gör det lättast med säsongens skarpa kavajer och kappor som kantas av hårda statement-axlar. Överdrivna drag skapar den skulpterande silhuetten hos allt från Acne Studios till Prada och Anakikki.

Acne Studios
Prada

Foto: Imaxtree, House of Dagmar

SE OCKSÅ: Så stylar du vardagsplaggen som höjer din lookBrand logo
SE OCKSÅ: Så stylar du vardagsplaggen som höjer din look
Annons