Läderanorak, djurmönstrat och herrrock – så stavas några av säsongens hetaste trenderna när det kommer till ytterplaggs hos våra svenska modemärken! ELLEs moderedaktör Elina Grothén har synat höstmodet och ger dig en försmak på vad du kan förvänta dig i butikerna mot slutet av sommaren.

I och med Stockholms modeveckas frånvaro för höstsäsongen 2020, valde några av de svenska modemärkena istället att presentera sina kommande kollektioner under bland annat Copenhagen Fashion Week, andra presenterade inte alls. Därför har vi dykt ner lite extra i höstmodet hos några av våra svenska modemärken, för att se vad de satsar på för trender när det kommer till ytterplagg hösten 2020. Här listar vi några av de hetaste ytterplaggen som vi kommer att få se hos märken som Acne Studios, Rodebjer, Tiger of Sweden, House of Dagmar mfl. Varsågod, gör dig förbered på höstmodet redan nu!

1. Läderanorak

Det är ingen underdrift att säga att det fullkomligt svämmar över med olika läder alternativ av  jackor, byxor, toppar och nederdelar i höstmodet 2020. En kul variant som kommer att finnas i butikerna inom kort är läder-anoraken som fungerar både inomhus som utomhus. Håll utkik!

2. Figursydd kappa

Att framhäva midjan tycker Acne Studios, Filippa K och Tiger of Sweden att vi ska göra i höst. Och helst styla looken ton-i-ton!

3. Fluffig kappa

Trenden har etsat sig fast i modebilden och fortsätter starkt även till hösten. För den som är sugen på en fluffig variant, finns härliga alternativ hos House of Dagmar, Arket och Stand Studio så snart höstnyheterna börjar trilla in.

4. Herrrock

Prinsessan Diana var inspirationen bakom Hopes look med herrrock och keps. Även Tiger of Sweden, Acne Studios och House of Dagmar kör också på den oversizade rocken, som kommer med en hel del pondus!

House of Dagmar.

5. Dunjacka

Den sköna (och varma!) dunjackan är fortfarande het den kommande säsongen. Skönt säger vi, mer finns det inte att säga. Den borde alltid vara het, speciellt i Skandinavien!

Rodebjer.

Rave Review.

Eytys.

6. Djurmönstrad trench

Trenden med djurmönstrat är redan här men fullkomligt exploderar den kommande säsongen. Ytterplagg som lårhöga stövlar pryds av snabba zebramönster och leopard – helst i trench-versio så klart!

Stand Studio.

Selam Fessahaye.

LÄS MER: 

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

De hetaste accessoartrenderna hösten 2020

Trendspaning: Blodrött är höstens hetaste färg – och vi förstår varför