Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Det bästa från London Fashion Week AW22

23 feb, 2022 
Det bästa höstmodet från London Fashion Week.
London Fashion Week och den brittiska modescenen har sagt sitt. Här är det bästa från modeveckan i London och vad vi kan vänta oss hösten 2022.
Annons

Den brittiska modeveckan och dess engelska designers har sagt sitt. Har du missat att spana in vad som väntas till hösten 2022 från den brittiska modescenen? Här kommer en recap med höjdpunkter och looks från London Fashion Week.

Foto: Imaxtree

10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey BieberBrand logo
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey Bieber

Nensi Dojaka

Den unga talangen Nensi Dojaka prisades i slutet av 2021 med LVMHs prestigefyllda pris för unga designers – och 2022 fortsätter hon ta modepubliken med storm. Det var iallafall en självklarhet efter AW22-kollektionen som visades under London Fashion Week. Dojakas tydliga signaturplagg med nätta, gärna transparenta, plagg och utsmyckade cut-outs och fortsätter ta form även till hösten.

Annons
Annons
Annons

16Arlington

Spets, paljetter, minikjolar, bar hud och en hel del skräddat! Mycket av vårens trendigaste detaljer ser ut att fortsätta även till hösten, iallafall om vi blickar till 16Arlington som visade ett fång med dessa dekorativa detaljer i AW22-kollektionen.

Annons
Annons

Emilia Wickstead

Raka snitt, skulpturala silhuetter, mini vs maxi-längder och schackrutan i fokus är symfonin när vi blickar till den brittiska designern Emilia Wicksteads kollektion för hösten 2022. Och en färgpalett som leker med den djupa mörkbruna tonen och pigga inslag av limegrönt, solgult och rosa.

Annons
Annons

Erdem

I sann Erdem-anda blandades vacker blom med moderna detaljer och snitt i kollektionen för AW22. Förutom blommande mönster var ytterplagg, flirtiga fransar och långa dekorerade handskar kollektionens röda tråd. Det sistnämnda något som har synts till hos ett flertal designers – en detalj att hålla span på!

Annons
Annons

Simone Rocha

På tal om dekorativa handskar! Blicka till Simone Rocha och höstens viktigaste accessoarer är alla dekorerade med pärlor och glimmande glitter. Säsongens trendiga balaklava visas numera uppdaterad och Rochas signaturpärlor pryds på allt från smycken och klänningar till långa stickade fingerhandskar. Böljande volym som mixas med kortkorta miniklänningar syns också som signatur för höstens kollektion.

Annons
Annons
Annons

Roksanda

Den typiskt romantiska signaturen hos Roksanda tog en ny vändning när en mer sportig samling presenterades under London Fashion Week. Maxade kreationer visades med böljade volym där sportiga och funktionella drag stod i fokus. Och tittar vi riktigt noga på de böljande klänningarnas detaljer kan vi spana ett kommande designersamarbete signerat Roksanda x Fila. Något att se fram emot minst sagt!

Annons

Raf Simmons

Hos Raf Simmons var det en allt mer elegant silhuett med skräddade snitt som presenterades för hösten 2022. Färgpaletten klassisk med inslag av elektriska färger såsom limegrönt och djup lila! Pricken över i:et är kollektionens alla iögonfallande huvudbonader, ta ett kik.

Annons
Courtesy of Press Office
Annons
Courtesy of Press Office
Courtesy of Press Office
Annons
Courtesy of Press Office
Annons