Loewe, Hermès och Valentino – tre visningar från Paris Fashion Week att spana in

Tre visningar från Paris Fashion Week att spana in.

ELLE ger dig höjdpunkterna från helgen i Paris, där den franska modeveckan fortfarande är i full sving. Här är tre visningar du måste spana in.
07 mars, 2022

Vi är inne på slutspurten av den franska modeveckan men några dagar återstår av höstsäsongens visningar. Under helgen fortsatte det späckade schemat och en rad ikoniska modehus visade sina kollektioner. ELLE ger dig en uppdatering från helgen i Paris med tre visningar som du garanterat måste spana in – Loewe, Hermès och Valentino!

Opéra SPORT's grundare om unik design, hållbarhet och nya kollektionen
3:37

Efter reklamen: Opéra SPORT's grundare om unik design, hållbarhet och nya kollektionen

(3:37)

Slå på ljud

Loewe

Det spanska modehuset Loewe fortsätter att leverera mode med en twist. Under modeveckan i Paris presenterades AW22-kollektionen som var designad för att locka reaktioner. Lekfulla detaljer stod nämligen som fokus i varje look som entrade catwalken. Det avskalade enkla fick helt nya former och syntes på allt från drapering till gjutning. Mest omtalat? Kollektionens alla detaljer som visar allt från de redan omtalade jeansbootsen (som definitivt kommer bli ett it-plagg att räkna med) till ballonger, rosetter och nya it-väskor.

Imaxtree
Här är it-plagget som tog över catwalken under Milano Fashion Week

Hermès

Under lördagen var det dags för det franska modehuset Hermès höstkollektion att presenteras. Modegästerna intog La Garde Républicaine i Paris och på catwalken svepte ett hav av jordnära-toner in. Vi ser ett mer edgy Hermès till hösten där läder och stickat står som signatur. Det gedigna hantverket syns från topp till tå och det är tydligt att kreativiteten fortsätter att flöda hos det anrika franska modehuset. Något som bland annat syns på kollektionens accessoarer där husets ikoniska väskor fått ny kreativ tappning. Bravo!

Gaspar J. Ruiz Lindberg
Filippo Fior
Filippo Fior
Gaspar J. Ruiz Lindberg
Filippo Fior
Filippo Fior
Filippo Fior
Filippo Fior
Gaspar J. Ruiz Lindberg
Filippo Fior
Filippo Fior
Gaspar J. Ruiz Lindberg

Valentino

Hos Valentino visades hösten genom en monokrom våg där maxad färg var kollektionens signatur. För att låta hantverket och dess mest arbetade detaljer få sin fulla uppmärksamhet valde husets chefsdesigner Pierpaolo Piccioli att låta hela kollektionen fyllas av maxad färg eller ingen färg alls. I den fuchsia-rosa lokalen visades allt från mini och maxiklänningar till skräddade kappor i voluminösa silhuetter där arbetade detaljer lyftes fram – tack vare den iögonfallande rosa eller svarta kulören som sträckte sig från topp till tå i helt monokroma looks. Vi låter detaljerna tala för sig själv, skrolla ner för att se ett utval från visningen!

Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree