HOPEs Ann Ringstrand gör möbler: ”Vi upplever livet mer när vi använder alla våra sinnen”

26 aug, 2016 
AvJenny Fredriksson
Ann Ringstrand har lämnat posten som chefsdesigner 
för Hope och gjort sin första möbel i samarbete med 
designstudion Svenska Station. ELLE har intervjuat designern för att ta reda på mer om hennes nya projekt.
Annons

Ann Ringstrand och Stefan Söderberg grundade det svenska modemärekt Hope år 2001. Från och med i höst är Frida Bard ny chefsdesigner.  I dagens modeintervju snackar vi vidare med Ringstad om det nya möbelprojektet Coat och hennes framtidsplaner.

Vad är det mest tillfredsställande med möbelprojektet?

– Att jag insett hur enkelt jag kan använda mig av både kunskap och estetik från min modedesign för ett annat produktområde.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Dina framtidsplaner?

– Jag har under våren börjat en utbildning i smak och doft i Kalifornien. Detta är något som jag länge velat lära mig mer om. Vi upplever livet mer när vi använder alla våra sinnen. Vi får se vart det leder. Parallellt jobbar jag vidare med Hope så klart, från ett mer strategiskt ägar- och styrelseperspektiv.

Drömprojekt?

– Jag ser en stor och ljus designstudio framför mig. Därinne pågår fler sorters skapande. Kreatörer kommer och går i olika projekt. Kanske ligger studion i Kalifornien. Utmaningen för mig är att släppa taget en stund och ladda om. Låta mig bara vara och se vad som händer.

Annons

Dina måsten för en lyckad morgon?

– Bovetegröten med kryddan som Curlyfood blandar, inga möten före klocka 10 och samma kläder som i går.

När är du som lyckligast?

– När jag går på Lower East Side i New York med en nyköpt kaffe och ingen tid att passa. Då strömmar idéerna och allt känns möjligt.

Yoga eller gymmet?

– Yoga alla dagar i veckan. Jag älskar yoga i alla former.

Vad är du mest stolt över i Hopes universum?

– Att jag skapar design som många kvinnor och män använder ofta och länge, som de berättar att de känner sig snygga och moderna i. Och att Hope har en egen stil, där jag konsekvent gjort min egen tolkning av trender, samtidigt som vi attraherar investerare och i dag skapar över 90 arbetstillfällen.

Guilty pleasure?

– Jag gillar att bära samma kläder flera dagar i rad, lyssna på Eagles och äta korv med bröd på Statoil.

LÄS OCKSÅ:

 

Annons
Innehåller annonslänkar