Hope-grundaren startar nytt märke – gör underkläder av skog

26 feb, 2016 
AvLisa Arnell
Stefan Söderberg är en av grundarna bakom nya underklädesmärket Allvar, som gör kläder av material från tall och gran. – Vi har skapat ett helt nytt material från grunden, säger han.
Annons

Av Markus Thunberg

Stefan Söderberg var med och grundade märket Hope år 2001 tillsammans med Ann Ringstrand. För två år sedan slutade han jobba operativt för företaget för att ge sig an nya utmaningar. Då hörde Niklas Gilmark av sig med en ny affärsidé.

– Jag var först tveksam när Niklas hörde av sig och sa att han ville göra kalsonger, det kändes lite sådär, men när han sedan gav mig konceptet om de svenska skogarna och materialet gick jag med på att träffas för ett möte, säger Stefan Söderberg.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Han gillade det han hörde och bestämde sig för att vara med och starta upp underklädesmärket Allvar. Underkläderna inspireras inte bara av de Ångermanlädska skogarna utan är även gjorda av material från dem då de består av viskosfibrer från gran och tall, vilket gör Allvar till det första varumärket med en textilprodukt baserad på svensk råvara.

– Framför allt ville jag vara med i företaget för att jag tycker det är en bra story. Vi har tillverkat ett nytt material från a till ö, vilket har varit väldigt stimulerande och samtidigt frustrerande. Det har varit både väldigt roligt och utmanande, säger Stefan Söderberg.

Annons

Till en början är det kalsonger som skapas men i framtiden väntas även t-shirts, strumpor och damunderkläder finnas med i sortimentet. Damunderkläderna kommer att vara en kvinnlig motsvarighet av de herrunderkläderna och kommer därför gå i liknande design som dessa. Bakom den enkla designen ligger Stefan Söderberg som är design- och prouktionsansvarig på företaget.

– Underkläder är en mer subtil produkt att designa då de inte har så många parametrar. Vi utgick från vilka slags underkläder vi själva gillar och resultatet blev då en väldigt enkel och avskalad design med monokroma färger. Men enkla saker är också svårare att skapa, det kräver att man vågar göra något som är lite tystare.

Kalsongerna kommer att paketeras i tuber eller kuvert beroende på om du köper på nätet eller i butik. Förpackningarna kommer att finnas i fyra färger, samma färger som kalsongerna kommer att ha, och har alla Allvars logga tryckt i guld på sig.

Annons

– Fokus har hamnat mer på design i form av materialval och paketering än att försöka göra en ny kalsongmodell, det känns onödigt att uppfinna hjulet på nytt när de nuvarande modellerna redan funkar bra.

Allvar lanseras i mitten av mars och kommer att kunna köpas på NK och därefter hos återförsäljare i Paris, London och Berlin.

– Det är alltid lite nervöst att lansera något för första gången, så det är en blandning mellan skräck och förtjusning. Trots att jag har varit verksam i branschen under en lång tid är det ändå extra känsligt när det är en ny produkt, men så ska det vara, säger Stefan Söderberg.

Stefan Söderberg.

Annons
Innehåller annonslänkar