Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Hon råkade fotobomba en bild – fick modellkontrakt

17 feb, 2016 
AvMats Bax
Ibland behöver du bara vara på rätt plats vid rätt tidpunkt för att dina drömmar ska slå in. Fråga Olajumoke Orisaguna som ena veckan sålde bröd på gatan i Lagos – för att i nästa vecka landa ett modellkontrakt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Den brittiske artisten Tinieh Tempa var i Lagos för en plåtning med fotografen Ty Bello.

På en av bilderna fastnade en kvinna som råkade gå förbi, på väg för att sälja bröd.

”Hon klev in mitt i plåtningen och magi blev till. Det var inte planerat alls,” skriver Ty Bello på sin instagram.

Hon fick tillåtelse att ta några bilder, men det var först i redigeringsrummet som Ty Bello upptäckte hur slående vacker kvinnan blivit på bild.

Så Ty Bello efterlyste den mystiska brödförsäljaren på Instagram.  ”Den här kvinnan borde vara modell. Jag skulle gärna hjälpa henne bygga en portfölj om hon är intresserad. Hon är så vacker och blir så bra på bild… Kan ni hjälpa mig hitta henne?” skrev hon. Och efter bara några dagar så hittade hon henne –27-åriga Olajumoke Orisaguna, en hårstylist och tvåbarnsmamma som sålde bröd för att få extra pengar till familjen.

Annons

 Det tog inte lång tid innan de två var i en fotostudio tillsammmans.

 Och så började de fylla Olajumokes portfolio.

Annons
Annons

Olajumokes historia hamnade på omslaget till This Day Style.

 Och det slutade inte där. Bara någon vecka senare landade Olajumoke Orisaguna ett modellkontrakt med Lagosbaserade Few Model Management.

Annons

 Och nu är hon ansiktet utåt för PayPorte International Bank under hela 2016, ett avtal som förutom lön även innebär en ny lägenhet för familjen och gratis engelskastudier för Olajumoke.

 Nu sprids hennes Askungesaga över hela världen. Snacka om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle – och ta vara på sina chanser.

Annons