Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Hon är designern på allas läppar – ELLE har sett utställningen om Rei Kawakubo

02 maj, 2017 
AvJohanna Lejon
Temat för årets Met-gala var Rei Kawakubo. Elle har besökt utställningen om henne på The Metropolitan Museum of Art.
Annons

Rei Kawakubo, grundare av och designer för Commes des Garçons, är designern på allas läppar just nu. Men så är det också hon som var tema för årets Met-gala, som gick av stapeln natten till tisdag den 2 maj, svensk tid.

På torsdag invigs utställningen, som gjorts i hennes ära, på The Metropolitan Museum of Art i New York.

– Rei är en av världens mest inflytelserika designer de senaste 40 åren – så viktig att The Met har valt att bryta policyn om att inte göra utställningar med nu levande designer, för första gången sedan 1983, berättar ELLEs medarbetare Susanna Strömquist, som sett utställningen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Rei Kawakubo.

Susanna fortsätter:

– Hon har aldrig hållit sig till konventionerna inom modet och har alltid gått sin egen värld och brutit ny mark i hur vi ser på kropp och tillskärning.

Och utställningen då, hur är den?

– Det är en väldigt visuellt stark utställning som bygger mycket på ett emotionellt innehåll. Hon säger själv att hon alltid startar från noll och alltid vill säga något helt nytt med sin design och här kan man säga att hon har lyckats ganska bra med det!

Foto IBL

Annons