Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Höjdpunkterna från Köpenhamns modevecka!

08 aug, 2015 
AvAxel Scholtze
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Köpenhamns modevecka är över och danska designers har visat sina SS16-kollektioner. ELLEs Axel Scholtzé var på plats och bevakade – här är hans favoriter!

Som alltid, bjöd Köpenhamn på perfekt sommarväder under modeveckan. Vädret var flawless och modefolket strosade mellan visningarna i somriga outfits – eller nja, de flesta cyklade faktiskt. Förutom solenergi bjöd många av veckans designers på färg – vissa i en stark accent och andra mer diskreta pasteller.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Ganni – som avslutade torsdagskvällen i en stor lagerlokal – gav oss en riktigt energikick med genomgående gult! En otroligt stark kollektion för Ganni som lekte med många sportiga och ungdomliga referenser. Visningen i stort var fantastisk – musiken, lokalen, modellerna och set-designen gav en extra dimension till den redan kompletta kollektionen.

En annan favorit – som alltid – var By Malene Birger. Kollektionen bjöd på många snygga set – bland annat plisserad stickad tröja med matchande byxa. Färgskalan var mjuk i persika, beige, benvit men hade vissa looks i starkare vinrött och mörkblå. Jag uppskattar den stora bredd deras kollektioner innehåller, där man lyckas hålla en röd tråd.

Annons

Baum und Pferdgarten fortsatte i samma led som alltid – mönstrat, dekorerat och väldigt feminint. En klar favoritlook var den viktorianska vita blus matchande med ett par blåjeans.

Modefolket kunde andas ut och lufta sig hos Bruuns Bazaar, som visade sin kollektion utomhus på sin innegård. En snygg, minimalistisk kollektion med även här mycket benvit och aprikos. De fortsätter i höstens led med mycket sidenplagg, tunna klänningar och knytblusar.

En nykomling att hålla ett extra öga på är Mark Kenly Domino Tan. Hans kreationer är allt annat är skandinavisk minimalism! Hans klänningar är fantastiskt sydda och skulle kunna klä var och varannan kunglighet.

Kolla in i bildspelet för alla kolla höjdpunkterna från visningarna!

Mer läsning om modeveckan i Köpenhamn:

Bildspel: Streetstyle från Köpenhamns modevecka >

Intervju med Gannis chefsdesigner >

Annons