Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Höjdpunkterna från New York Fashion Week SS23

12 sep, 2022 
Höjdpunkterna från New York Fashion Week SS23
En av årets mest intensiva mode-månad är här och i New York avlöser just nu SS23-visningarna varandra med en dundrande fart. Sugen på en försmak av våren? Här är höjdpunkterna från New York Fashion Weeks senaste dagar.
Annons

Tom Ford

Annons
Annons
Annons

Tom Ford stängde modeveckan i New York i med en visning i total 80-tals glamour! Med bland annat supermodellerna och systrarna Gigi och Bella Hadid på catwalken och en kollektion som minst sagt lät det gnistra och glittra. Vi hittar paljetter från topp till tå och lätta transparenta klänningar i kombination med rejäla kappor och boots var i fokus. Ta ett span!

Cos

Annons
Annons

En höjdpunkt från veckan är minst sagt Cos storslagna debut på New York Fashion Week med Manhattan skyline som bakgrund. Med en tidlös tråd genom kollektionen syntes allt från dubbelknäppta kavajer till eleganta rockar och dressade byxor. Som twist letade sig retro-inspirerande inslag in i kollektionen och syns bland annat genom de starka färgvalen av lila, rosa, grönt och orange.

Annons

Michael Kors

Annons
Annons
Annons
Annons

Michael Kors är ett av de stora modehusen som under modeveckan visade sin vår- och sommarkollektion för 2023 under New York Fashion Week – och det var minst sagt en stjärnspäckad visning som bjöd på sommarstämning deluxe. Tänk semestergarderob möter cityliv och du har Michael Kors SS23 i stora drag. Till en tropisk backdrop såg vi allt från svepande kjolar som paras ihop med lösa skjortor och skräddade kavajer till lilla tank-toppen med dressade kostymbyxor. Och dessutom var paljetter och fransar kollektionens mest iögonfallande röda tråd. Färgpaletten bjuder på sobra neutraler, gnistrande guld och it-färgen som spås bli vårens favorit – limegrönt! Spana in ELLEs favorit-looks från visningen nedan.

Annons

Proenza Schouler lät det gnistra

I fredags var det Proenza Schouler som lät sin SS23-kollektion inta catwalken i New York där glädjen till livet och var det som stod i fokus! Ett fång av vackra silhuetter med voluminösa detaljer (på oväntade ställen), pigga färger som acid-blå och poppig lime och dressade vårsignaturer presenterades på catwalken men det som stod ut allra mest var de gnistrande inslagen av virkad looks i metallic! En virkad miniklänning i gnistrande guldmetallic nästa sommar? Ja tack, det tackar vi inte nej till.

Annons

Den ikoniska Fendi-väskan firar 25 år

Kate Moss dotter Lila Moss öppnade visningen!
Annons
Annons
Annons

Den ikoniska Baguette-väskan signerad Fendi har fyllt 25 (!) år och det firades givetvis storslaget i staden där den fick sitt stora genombrott. Allra mest tack vare Sex and the city där den blev ett med Carrie Bradshaw aka Sarah Jessica Parker. Givetvis var Sex and the city-stjärnan på plats front row i tätt sällskap av stora namn som Kim Kardashian och Kate Moss (som stolt fick se sin dotter Lila Moss öppna visningen). Visningen då? Fendis chefsdesigner Kim Jones är en hejare på att bjuda in andra märken och designers till unika designsamarbeten och i denna kollektion hittar vi inte bara ett utan två designsamarbeten. Med inga mindre än Marc Jacobs som har tolkat en del av kollektionen och juvelhuset Tiffany & Co. som i designsamarbetet visar Baguette-väskor med bland annat gnistrande diamanter. Och såklart var kollektionen fylld av den ikoniska färgen Tiffany-blue!

Disco glam hos Khaite

En solklar höjdpunkt på New York Fashion Weeks fullproppade visningsschema var det populära New York-baserade märket Khaite som ständigt lockar till förtjusning. SS23-visningen som tog plats under söndagen var kändistät i publiken och gnistrande på catwalken. Låter du Khaite bestämma din vår är det gnistrande paljetter, flirtiga fransar och en silhuett med attityd som gäller.

Annons

Stilrent men lekfull vår hos Tory Burch

Annons
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom årenBrand logo
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

I tisdags föll strålkastarljuset på Tory Burch härliga SS23-visning. Det var en minimalistisk och stilren men samtidigt väldigt lekfull vårkollektion som mötte oss. Vi såg tubkjolar över leggings i caprilängd, transparent material, boxiga kavajer, guldfärgade läderjackor, skimrande detaljer och en hel del pasteller. Inspirationen bakom kollektionen kommer från när Burch själv flyttade till New York på 90-talet och fokus ligger på material med mycket stretch och plagg som går att använda på många olika sätt.

Annons

Foto: Imaxtree

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons