Höjdpunkter från London Fashion Week 2019

Höjdpunkter från London Fashion Week 2019

Det är i London det händer. Här ser man var trender och modet är på väg bland det nya designgardet. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson delar med sig av London Fashion Weeks härligaste modeögonblick.
21 februari, 2019

1. Familjen Beckham på front row

Självklart sluter hela klanen upp för mamma Victoria när hon visar sin höstkollektion i London. Brooklyn tog också med sin flickvän Hana Cross – och kolla hur stor Harper har blivit!

Klanen Beckham och Anna Wintour

2. Girl crush Maria Carla Boscono

Hur fin är inte den italienska toppmodellen i sitt nya röda hår! Så snyggt att matcha håret med den kolafärgade läderklänningen som med all sannolikhet är kompisen Riccardo Tiscis kreation för Burberry. Självklart gick Maria Carla Burberry den visningen och såg fullkomligt smashing ut.

Modellen Maria Carla Boscono

Maria Carla Boscono

Modellen Maria Carla Boscono

Maria Carla Boscono

3. Nyckelplagget: Den gula statementklänningen

Höstens hetaste plagg är inget för några blyga violer och nyansen är härligt påskgul. Tänk Gullefjun så är du i hamn. Den gula klänningen syns i alla heta London designers kollektioner som JW Anderson, Roksanda och Molly Goddard. Siluetten är hellång och ganska voluminös med mycket detaljer som volanger och fjädrar.

Roksanda gul klänning

Roksanda

Molly Goddard gul klänning

Molly Goddard

Mary Katrantzou gul klänning

Mary Katrantzou

JW Anderson gul klänning

JW Anderson

4. Hårkonst på Burberry

Hårgeniet Guido Palaus sanslöst vackra hårkreationer sög fullkomligt andan ur en. Hårlockar som har blivit formade i sirliga organiska former på modellerna och är som små konstverk i sig. Inspirationen kommer från den både latino och svarta hårkulturen – där man formar babyhåren  med mycket hårgelé och fantasi. Dessutom har Art Nouveau stilens sirliga estetik varit en stark influens för frisyrerna.

Burberry

Burberry

Burberry frisyr

Burberry

Burberry frisyr

Burberry

5. Detaljen: Älskling jag krympte hatten  JW Anderson

Att leka med proportioner är en väldigt effektfullt sätt att sätta skruv på en look. Spana bara in den brittiska modedarlingen JW Anderson knasroliga ridhjälmsinspirerade hatt som är tre storlekar för liten.

JW Anderson hatt aw 19/20

JW Anderson

6. Beautydetaljen:Nail art på Mary Katrantzou

Det är detaljerna som gör det ! Vi älskar kreativa uttrycket på naglarna på Mary Katrantzous visning som är galet vacket marmorerade i nyanser som matchar klänningarna. De är som små konstverk i sig!

Mary Katrantzou nail art

Mary Katrantzou

7. Årets modell Sara Eirud

Ellegalans vinnare i kategorin årets modell jobbar vidare ute i vida världen. Vi spanade i henne på prestigefyllda visningar som Burberry och Erdem.

Modell Sara Eirud

Sara Eirud

8. Paradisfåglar på Mary Katrantzou

Londons vackraste klänningar har Mary Katrantzou gjort. De går  i regnbågens alla färger och är fullkomligt lysande!

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

9. Supermodellerna är tillbaka

Burberrys kreativa chef Riccardo Tisci gjorde en härlig och eklektisk casting till tisdagens visning. Vi spanade in modellkändisar som Natalia Vodinova, Freja Beha Erichsen och Stella Tennant. Andra kändisar som gick på catwalken i London var skådisen Chloe Sevigny som gick Simone Rocha och såg hur cool ut som helst. Det gjorde även toppmodellen från 90-talet: Kirsten Owen.

Burberry backstage modellerna stella tennant och freja beha erichsen

Burberry

Chloë Sevigny Simone Rocha

Chloë Sevigny

Simone Rocha Kirsten Owens

Simone Rocha

Foto: Imaxtree

Läs mer:

8 höjdpunkter från New York fashion week

ELLEs moderedaktör: 8 höjdpunkter från Stockholm Fashion Week