H&M:s nya samarbete – med svenska Eytys

Eytys samarbetar med H&M

Nu släpper H&M ett nytt designsamarbete. I vår slår man sina påsar ihop med det svenska modevarumärket Eytys – kända för sina skor med distinkta proportioner, unisex-approach och perfekt designade plagg med lösa passformer.
12 december, 2018

Eytys designestetik bortser helt ifrån könsgränser och åldersbegränsningar, och tillsammans har H&M och Eytys lyft fram kärnan i Eytys dna.

Kollektionen består bl.a. av sneakers och boots i läder, mocka och canvas tillsammans med jackor, toppar, byxor och jeans i material som twill, lack, nylon och rådenim. Skorna har karaktäristiska Eytys-sulor, medan plaggen är unisex i boxiga modeller. För första gången någonsin har Eytys också designat skor och kläder för barn.

Kollektionen, som är framtagen i samarbete med H&M:s designteam, kan enkelt mixas och matchas för att alla ska kunna uttrycka sin egen personlighet och stil. Reptilmönster, lack och mocka kombineras med bomullsplagg med unika tryck, medan färgpaletten består av petroleumgrönt, gult, beige, mörk indigo och svart.

Alla skor kommer i en specialdesignad kartong med ett unikt konstverk skapat av den kanadensiska konstnären Zoe Barcza.

– Med detta samarbete hoppas vi kunna introducera H&M-kunden till vår designfilosofi med robust och fuss-free design, där stil suddar ut könsgränser och funktion går före detaljer. I den här kollektionen handlar allt om proportioner – att skapa en tydlig unisex-silhuett med lösa passformer och grova skor. Det är Eytys vision om en generisk look som boostar kundens integritet, attityd och självförtroende, säger Max Schiller, Creative Director på Eytys.

– Vi gillar verkligen att Eytys har en helt egen unik look och kontaktade dem först för att göra en skokollektion tillsammans. Men efter en första brainstorming kom vi fram till att en hel kollektion – skor, kläder och accessoarer – verkligen skulle få kunden att uppleva Eytys designestetik. Med det här samarbetet vill vi erbjuda våra kunder något helt nytt med fokus på statement-skor och könsneutrala proportioner, säger Ross Lydon, Acting head of Menswear Design på H&M.

Kollektionen släpps 24 januari 2019 i utvalda butiker världen över samt online. Priserna på skorna ligger mellan 299 kronor och 1499 kronor. Kläderna kostar mellan 149 kronor och 699 kronor.

Kolla in H&M x Eytys-kollektionen nedan:

Läs mer:

Eytys släpper ny sko – en variant av en klassisk loafer

Eytys släpper jeanskollektion – se kampanjbilderna

Eytys släpper hommage till 90-talets skateskor