Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

H&Ms Ann-Sofie Johansson: Så lever du mer hållbart

15 apr, 2017 
AvJohanna Lejon
I dag, den 15 april, drar vi igång vår hållbarhetsmånad på elle.se. Varje dag, till och med den 15 maj, kommer ni att få läsa om hållbara produkter och val här på sajten. Först ut: H&Ms Ann-Sofie Johansson, som vi intervjuat om nya Conscious Exclusive-kollektionen, som släpps nästa vecka, och vad man kan göra för att leva mer hållbart.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Berätta lite om årets Conscious Exclusive-kollektion?

– Årets CE-kollektion är den 6:e i ordningen och inspirationen till den är tagen från de mänskliga sinnena. Så inte bara hur något ser ut men också hur det låter, känns och doftar. Till exempel ljudet av krispig bomull eller rasslande örhängen, taktiliteten i en 3D -aquard och doften av ekologiska parfymoljor.

Hur har arbetet med kollektionen gått till?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Vi har ett erfaret produktteam med designers, mönsterkonstruktör och produkt utvecklare som arbetar tajt ihop med att utveckla kollektionen. Som med varje kollektion handlar det om att göra omvärldsanalys, samla på sig så mycket inspiration och information som möjligt, analysera och sortera och så småningom kommer man fram till temat för kollektionen. Efter det tar själva skissandet och produktutvecklingen sin början.

LÄS OCKSÅ: SE FÖRSTA BILDERNA FRÅN H&M:S CONSCIOUS EXCLUSIVE-KOLLEKTION

Berätta något om kollektionen som vi inte vet!

Annons

– Ni vet kanske redan vet… men det här är första gången vi gör en liten barnkollektion i CE och vi återlanserar herr i årets kollektion. Vi har också en vacker festklänning, som ingen kan tro att den är gjord av plastflaskor, men den är delvis är gjord av återvunna plastflaskor som samlats in från stränder. Det går åt 89 plastflaskor för att göra en sån klänningen.

Vilka är dina favoritplagg från kollektionen?

– Jag gillar verkligen den blå broderade jackan – ett riktig statement-piece som du kan bära på många olika sätt och som kommer att vara ”räddaren i nöden” vid många tillfällen. Tycker också om de svarta mulesen med den skulpturala klacken och de blå örhängena.

Jacka, 2999 kronor.
Skor, 999 kronor.

Hur skulle du styla ditt/dina favoritplagg nu i vår/sommar?

– Jag bär den blå jackan med baggy jeans och en printad tee för en lite mer casual look eller till en enkel slipklänning med mules för en lite tjusigare stil. Örhängena får hänga på till båda looksen.

Örhängen, 299 kronor.

LÄS OCKSÅ: SÅ FÖRVANDLAR KLÄDKEDJAN KLÄDER TILL SKRÄP

Denna månad, från och med i dag, har vi särskilt fokus på hållbarhet på elle.se – har du några konkreta hållbarhetstips till våra läsare?

Annons

– Ta hand om dina kläder så att de håller längre. För det man gillar, vare sig det är människor, djur eller saker, tar man hand om! Häng upp, vik ihop, vädra, tvätta i lägre temperatur, minimera torktumling. Har du en fläck, ta bort den istället för att tvätta hela plagget. Och släng inga plagg utan återvinn eller återanvänd! Har du tröttnat på något, byt med en kompis, lämna till välgörenhet, uppdatera med accar eller lämna in för återvinning hos någon av våra H&M-butiker. Vi tar emot plagg i vilket skick som helst och från vilket varumärke som helst. Ändra mindset – se dina gamla plagg som en resurs och inte bara som avfall eller skräp.

Hur gör du själv för att leva mer hållbart?

– Se ovan svar. Försöker verkligen leva som vi lär. Har ingen bil, promenerar mycket eller åker kommunalt, återvinner så mycket som möjligt och är rädd om vatten och el.

Conscious Exclusive-kollektionen finns i butik från och med den 20 april

Foto H&M

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons