Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

H&M släpper ny conscious-kollektion – se alla plaggen här

28 mar, 2019 
HM consciuos kollektion 2019
En jacka av cellulosafibrer från ananasblad, sandaler av biomassa från alger och en off shoulder-top av restproukter från citrusjuice-produktion. Det är plagg i nya material som H&M:s nya exklusiva conscious-kollektion innehåller. Se alla plaggen här!
Annons

Den nya kollektionen presenterades på en stor fest i Los Angeles under veckan. Bland gästerna fanns bland annat Irina Shayk, Dakota Fanning och Amber Valletta. Naturen är i fokus i den kommande kollektionen som precis som vanligt är tillverkad av hållbara material. H&M:s designers har denna gång inspirerats av planetens livfulla färger och läkande krafter.

Plaggen innehåller nya innovativa material med namn som Piñatex®, tyg gjort av cellulosafibrer från ananasblad, skummaterialet BLOOMTM Foam, gjort av biomassa från alger, och Orange Fiber®, ett sidenliknande tyg gjort av restprodukter från citrusjuice-produktion.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vad sägs till exempel om ett par sandaler med sulor gjorda av biomassa från alger? En lyxig off shoulder-top gjord av överblivna citrusskal? Eller en väska tillverkad av fibrer från ananasblad? Ett alternativ till naturligt läder som är en biprodukt till redan befintligt jordbruk.

Annons

Cowboyboots av ananasbladsfiber

Kollektionen går i pastell, vitt och beige, med inslag av metallic, paljetter, plisserade kjolar och volanger som möter sportiga detaljer. Bland nyckeplaggen finns en jacka i skinnimitation med silverdetaljer, gjord av cellulosafiber från ananas. Kollektionen innehåller även sportiga klänningar med skorstenskrage och flera skor, till exempel ett par cowbyboots tillverkade av återvunnen polyester och ananasbladsfiber.

Flera accessoarer släpps också: Statementsolglasögon i gult, smycken med inslag av månar och allas favorit just nu; Scarfen. Inför sommarsemestern släpps också två baddräkter, en i rosa pastell och en i beige med knyte bakom nacken.

Kollektionen lanseras den 11 april och kommer att vara tillgänglig i utvalda butiker och online.

Se alla plaggen här:

H&M Conscious collection 2019

Läs mer:

Annons