Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

H&M släpper conscious-kollektion – se plaggen!

09 apr, 2019 
H&M conscious collection vår 2019
H&M fortsätter satsa på hållbart mode. Conscious-kollektionen lanseras nu i april. I fokus är blommiga romantiska plagg i jordnära, vita och rosa toner.
Annons

Alla plagg i den kommande vårkollektionen är tillverkade av hållbara material. Till exempel 100 procent organisk bomull, tencel och återvunnen polyester. Och plaggen andas verkligen sommar! Jordnära toner möter rosa, vitt och blommiga böljande print.

H&M conscious collection vår 2019
Foto: H&M

Vi är så glada över att vårkollektionen är gjord av hållbara material. Feminina, lediga silhuetter, drömmiga blomsterprint som enkelt kan mixas och matchas visar hur stil och hållbarhet kan samverka på ett vackert sätt”, säger Maria Östblom, chefsdesigner på H&M, i ett pressmeddelande.

Annons

Volanger och ballongärmar

Återkommande detaljer hos plaggen är volanger och ballongärmar. Även off-shoulder och trekvartsärmen syns på flera av plaggen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

H&M conscious collection vår 2019
Foto: H&M

Den här kollektionen är ett härligt steg mot ett av våra huvudmål – att använda 100 procent återanvänt- eller andra hållbara material till 2030. Hållbarhet är ett av våra kärnvärden och samtidigt som ett stort arbete pågår i hela värdekedjan är det alltid spännande att se de konsumentinriktade kampanjerna verkligen visa upp vårt hållbara tankesätt”, säger Isak Roth, global hållbarhetschef på H&M.

Annons

Hela kollektionen kommer att finnas till försäljning i alla butiker samt online på hm.com från och med 11 april.

Exklusiva Conscious-kollektionen

Samma dag lanseras även H&M:s exklusivare variant av The conscious collection. Plaggen innehåller nya innovativa material med namn som Piñatex®, tyg gjort av cellulosafibrer från ananasblad, skummaterialet BLOOMTM Foam, gjort av biomassa från alger, och Orange Fiber®, ett sidenliknande tyg gjort av restprodukter från citrusjuice-produktion.

Kollektionen går i pastell, vitt och beige, med inslag av metallic, paljetter, plisserade kjolar och volanger som möter sportiga detaljer. Bland nyckeplaggen finns en jacka i skinnimitation med silverdetaljer, gjord av cellulosafiber från ananas. Kollektionen innehåller även sportiga klänningar med skorstenskrage och flera skor, till exempel ett par cowbyboots tillverkade av återvunnen polyester och ananasbladsfiber.

Se plaggen här:

H&M conscious collection vår 2019

Läs mer:

Annons