Kändisarna som bär H&M–kreationer på Met Gala

H&M specialdesignade looks för Lili Reinhart, Olivia Munn, Alek Wek, Kiersey Clemons, Jasmine Sanders och Luka Sabbat inför Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit 2018.
08 maj, 2018

Sublim glamour och praktfull elegans var temat för H&M:s unika kreationer som designades för årets Met Gala i New York. Kläderna skapades av H&M:s designteam, inspirerade av årets utställning på The Metropolitan Museum of Art; ”Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”.

Med temat som grund utgick H&M:s designers från varje gästs personlighet för att skapa unika plagg i enlighet med deras stil. I designen användes tekniker som drapering och pärlbroderi i skimrande metallicnyanser.

Ann–Sofie Johansson om H&M–kreationerna på Met Gala

– Designprocessen för de här detaljrika H&M-kreationerna har varit fantastisk. Varje plagg har tagits fram helt från grunden och resultatet blev en modern tappning på röda mattan-glamour. Vi ville att våra gäster skulle känna sig både vackra och avslappnade i sina looks, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Skådespelerskan Lili Reinhart bar en silverskimrande klänning med inspiration från riddarrustningar. Luftigt draperad organza i silverlamé hölls samman av en åtsittande korsett i midjan, som tillsammans skapade en dramatisk kontrast. Korsetten var dekorerad med grova metallkedjor i antikt silver och kjolen av silverlamérad organza hade draperats till en kort kjol framtill, som sedan böljade ut i ett långt släp.

Lili Reinhart i silvrig långklänning från H&M på Met Gala

Skådespelerskan Lili Reinhart i magisk silvrig blåsa på Met Gala, skapad av H&Ms designteam.

– Det här är min första Met-gala… Jag kan fortfarande inte förstå att jag ska dit. Jag känner mig lyckligt lottad att vara omgiven av så mycket talang och över att bära den här klänningen. Jag känner mig som en prinsessa, säger Lili Reinhart.

Olivia Munn i H&M–klänning på Met Gala

Skådespelerskan och modellen Olivia Munn bar en ärmlös klänning i guldmetall som föll flytande över kroppen. Klänningen var slankt skuren med djup urringning och avslutades med ett långt släp. Längs sidorna löpte en öppning som hölls ihop av förgyllda ringar.

Olivia Munn i armlös guldig H&M–klänning på Met Gala

Olivia Munn i en vacker guldig klänning på Met Gala, skapad av H&Ms designteam.

– Jag älskar hur temat för utställningen har tolkats på ett nytt och modernt sätt i den här metallklänningen. Jag är så förväntansfull för att bära den, säger Olivia Munn.

Modellen och aktivisten Alek Wek bar en draperad klänning som hämtade inspiration från mosaik. Det långa släpet utgjordes av ett mönster av pärlor och paljetter i silver och juveltoner. Mosaikmönstret återfanns även i den draperade överdelen som föll mjukt ned över axlarna och kontrasterades med ett liv och kjol i mörkrött siden. En hög slits fram avslöjade sidenfodret i guld.

– Pärlbroderiet på klänningen är ett otroligt hantverk. Den är helt perfekt för en speciell kväll som den här, säger Alek Wek.

Kiersey Clemons i magisk H&M–klänning på Met Gala

Skådespelerskan Kiersey Clemons bar en klänning utsmyckad med ett gyllene nät av pärlor mot en grund av skir beige organza. Det diamantformade, broderade nätet låg följsamt mot kroppen och gick ner i en djup urringning för att avslutas med en lätt utställd kjol som hölls upp av en mjuk krinolin.

Kiersey Clemons i H&M blåsa på Met Gala

Kiersey Clemons i klänning med nät skapad av H&Ms designteam på Met Gala.

Modellen och skådespelerskan Jasmine Sanders bar en voluminös klänning i guldlamé. Klänningen var mjukt draperad runt de bara axlarna och stramades åt i midjan av ett elegant liv. Kjolen flödade sedan ut i en dramatisk, fyllig siluett och avslöjade Jasmines ben i en hög slit.

Modellen och influencern Luka Sabbat bar en extravagant rock, handbroderad med paljetter. Det detaljrika mönstret var sammansatt av paljetter i antikt silver, mörkrött, guld och kungsblått, medan manschetter, krage och foder var i svart siden. Till det kläddes Luka i smokingbyxor tillverkade i hållbara material; ekologiskt siden, tencel och ull.

Luka Sabbat i skapelse från H&M på Met Gala

Luka Sabbat i en handbroderad rock på Met Gala, skapad av H&Ms designteam.

Som en hyllning till årets stora modehändelse har H&M även designat The Gala Collection; en exklusiv kapselkollektion bestående av fyra klänningar inspirerade av röda mattan. Kollektionen finns nu att köpa online och i H&M:s flaggskeppbutik på 5th Avenue i New York.

Foto H&M

Läs också:

Best of beauty! Se alla make up-looks (och hår!) från Met-galan

Kärast på Met! Här är galans finaste kärlekspar

Här visar Rihanna var skåpet ska stå! Kom till Met-galan i påve-outfit

Bästa looksen från Met-galan 2018