Artikeln innehåller reklamlänkar

H&M och M.I.A. samarbetar för att samla in 1 000 ton kläder

H&Ms stora World Recycle Week startar den 18 april. Ett projekt som kämpar för att inga plagg ska hamna på sopptippen.
15 mars, 2016

Under perioden 18-24 april har H&M som mål att samla in 1 000 ton använda kläder från kunder över hela världen i drygt 3 600 butiker.

H&M och artisten M.I.A. går även samman och skapar en musikvideo om den globala klädinsamlingen. En video som belyser hur mycket modeindustrin och textilavfall faktiskt påverkar miljön. (Videon har premiär den 11 april på hm.com.)

Initiativet är en del av H&Ms målsättning att använda plagg ska återvinnas för att skapa återvunna textilfibrer och nya hållbara produkter.

Klädinsamlingen i sig är enkel. Du har möjlighet att lämna in använda eller uttjänta kläder och textilier, oavsett märke och skick, i samtliga H&M-butiker. Som tack ger H&M dig en rabattkupong.

Sedan 2013 har H&M samlat in över 25 000 ton kläder och för två år sedan började H&M sälja de första plaggen tillverkade av återvunna textilfibrer.

Som en avslut på veckan bjuder H&M Sverige in ALLA till Fashion Transformation Day. En dagsfest på Nobelberget i Stockholm den 23 april. Festen kommer att bjuda på Fashion Talks, pop up-butiker med produkter gjorda av återvunnet material och musik från bland annat M.I.A.

Läs också: Catilyn Jenner – nytt ansiktet utåt för H&M Sport

Foto: IPL/AOP