H&M Conscious Exclusive – så bra är den nya kollektionen

16 mars, 2015

Mer än bra – den är fantastisk! H&M:s nya Concious Exclusive-kollektion är tillverkad av mer hållbara material och har den här säsongen förädlats ytterligare med hjälp återvunna pärlor och paljetter. Material som hampa, ekologiskt linne och ekologiskt läder har använts till kollektionen vars inspiration hämtats från hela världen, och där klänningen lyfts som mångsidigt nyckelplagg. Japansk draperingskonst och afrikanska utsmyckningar understryker det mångkulturella temat, vilket också påminner oss om att miljö och hållbarhet i högsta grad är en global fråga.

– Jag älskar mångfalden av idéer i den nya Conscious Exclusive-kollektionen. Varje design präglas av en unik elegans, och printen är helt fantastiska, säger Ann-Sofie Johansson, designchef New Development på H&M.

Ansikte för kampanjen är skådespelerskan Olivia Wilde, som är känd för sitt starka engagemang i hållbarhetsfrågor. (Läs även: Olivia Wilde för H&M Conscious exclusive).

– Jag gillar verkligen H&M:s Conscious Exclusive-kollektion, både stilen och de etiska värderingarna bakom den. Så här borde allt mode vara, fantastisk design som samtidigt är mer hållbar, säger Olivia Wilde.

Den 16 april släpps kollektionen online och i cirka 200 H&M-butiker världen över. Här på ELLE.se kan du redan nu se alla bilder och plagg från H&M Conscious Exclusive, samt filmen med Olivia Wilde – varning för shoppingsug!

httpv://www.youtube.com/watch?v=hCxcroAqRnE

Av Johanna Andersson

 

Se hela H&M:s Conscious Exclusive-kollektion här!

 

MER LÄSNING:

Kändisar och modemingel på H&M Studios visning i Paris >

H&M Studio AW15 – se hela visningen och alla looks här! >

Olivia Wilde för H&M Conscious exklusive >

H&M gör Coachella-kollektion i vår >

H&M och ELLE Conscious award >