Heta och nya designers du måste ha koll på under NYFW

17 feb, 2017 
AvJenny Fredriksson
New Yorks modevecka har precis tagit slut och staden bubblar av ny, kreativ modeenergi. Det finns många spännande nykomlingarna att hålla ögonen på och ELLE hjälper dig genom att lista de hetaste namnen.
Annons

Om de senaste säsongerna har bjudit på ny modetalang från öster, och då syftar vi på alla coola designers från forna Sovjetunionen med Vetements Demna Gsvilia i spetsen, så har verkligen vinden vänt det senaste året.

Nu är det på andra sidan Atlanten som det händer.

ELLE listar de hetaste och nyaste namnen på NYFW som du måste ha koll på.

listan-rosie-assoulin-s17-043

Rosie Assouline

Färg- och silhuettstark modern glamour. Djärvt, färgstarkt och kvinnligt – så kan man sammanfatta Rosie Assoulins estetik. Hon har snappat upp en hel del modern glamour från sina tidigare arbetsgivare Oscar de la Renta, Lanvin och Adam Lippes. Hon startade sitt varumärke 2014 som i dag säljs på exklusiva butiker som Net-A-Porter och Matches i Europa. Spana in Rosie Assoulines vackra vårkollektion här.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

listan-hood-by-air-atm-s17-002

Hood by Air

Lyxig och kontroversiell streetwear. Hood by Air är de coola klubbkidsens och konstfolkets föstahandsval när det gäller att hitta det perfekta plagget. Det är 28-åriga Shayne Oliver som ligger bakom märket. Stilen är lyxig och urban street blandat med dekonstruerat skrädderi.Hood by Air kommer visa sin höstkollektion i Paris i mars. Spana in Hood by Airs coola kollektion här.

listan-ulla-johnson-po-s17-009

Ulla Johnson

Bohodrottning. Designern med det svenskklingande namnet har en lojal och trogen fanskara. Det finns ingen som gör så fina folkloristiska plagg, blusar och klänningar som Ulla, gärna med mycket tofsar och pompoms. Det finns också en cool New york-vibb som gör kollektionen relevant, stringent och inte bara hippiedammigt.

Annons
sies-marjan-po-s17-024

Sies Marjan

Modeimport från Holland via Brunei. Sander Lak är designern bakom varumärket som gjorde sin debut 2016 på New York Fashion Week. Han har tidigare jobbat med modemästaren Dries Van Noten och lyckats snappa upp ett och annat i färglära och snygga snitt. Namnet Sies Marjan är en kombination av hans mamma och pappas namn – hur gulligt som helst. Spana in Sies Marjans kollektion här.

Foto: Imaxtree

Annons