Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Hermés Birkin Bag – slut för klassikern?

29 jul, 2015 
AvNina Campioni
Annons

En av de största statussymbolerna av vår tid – Hermés Birkin Bag – ligger just nu risigt till. Jane Birkin, själva musan till väskan, vill nu att modehuset slutar att använda hennes namn.

Du får vänta i år på att få en chans att köpa en och när det väl är din tur så får du betala (minst!) femsiffrigt för den. Det sägs att Victoria Beckham äger en i varje färg som finns. Hermés Birkin Bag kanske är väldens mest kända och mytomspunna väska. Nu är det dock ute i blåsväder. Sångerskan och stilikonen Jane Birkin protesterar nu mot hur väskan med krokodilskinn framställs.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Efter att ha blivit medveten om det grymma sätt som krokodiler behandlas före och under slakten i produktionen att göra Hermésväskorna som bär mitt namn så har jag bett Hermés att sluta använda the Birkin Croco tills dess att man kan säkerställa en bättre framställning som följer de internationella reglerna för djurhållning, säger Jane Birkin efter att PETA gjort en undersökning.

Annons

Hermés svarar att även de är chockade över de bilder som kommit  från PETAs sida och har själva startat en undersökning på de farmer som varit aktuella i PETAs undersökning. Angående Jane Birkins uttalande så menar man att det inte skapar någon fejd dem emellan.

– Vi hyser all respekt för Jane Birkin och hennes uttalande påverkar inte vår vänskap och vi delar hennes känslor i detta ärende, säker Hermés talesperson i ett uttalande.

Annons