Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Hedi Slimane lämnar Saint Laurent

01 apr, 2016 
AvLisa Arnell
Idag bekräftade Saint Laurent att kreativa chefen Hedi Slimane lämnar modehuset.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– Vad Yves Saint Laurent har uppnått under de senaste fyra åren utgör ett unikt kapitel i modehusets historia säger François Henri Pinault, ordförande och CEO för PPR*, i ett uttalande.

– Jag vill tacka Hedi Slimane och hela Yves Saint Laurent-teamet, för att ha satt upp den väg som Saint Laurent framgångrikt har anammat och som kommer att ge detta legendariska varumärke ett långt liv.

Avslutet kommer inte som någon överraskning och kommentarerna från moderedaktörerna på ELLE är samstämmiga:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Hans sista kollektion fullkomligt dröp av Yves Saint Laurent-referenser och var en hommage till mästaren, säger Cia Jansson.

Jenny Fredriksson håller med.

– Ryktet har florerat ett tag så det känns ganska väntat. Hans sista visning blev verkligen en hommage till den store kreatören Yves, det kändes som ett vackert avslut.

Josephine Aune och Lisa Lindqwister hyllar Slimane och tycker det är tråkigt att han lämnar.

Annons

– Han föryngrade märket och gjorde det hett. Street och grunge blev lyx och vi har tankat så mycket stylinginspiration från hans visningar. Han gjorde Saint Laurent till ett av de hetaste märkena och fått den yngre generationen med sig. Folk har sprungit benen av sig efter hans väskor, sneakers och accessoarer. Han fick en ny generation att upptäcka märket och satte tonen för vad folk ville ha på sig men också banat väg för andra stora modehus. Vi är nyfikna på vad han ska göra härnäst, det blir spännande att följa…

Vem som kommer att efterträda Slimane är inte klart, i en kommentar säger PPR och Saint Laurent att den ”nya kreativa organisationen kommer att meddelas i sinom tid”.

Ryktena om var Hedi hamnar härnäst varierar, blir det kanske Chanel?

*PPR/Kering PPR är ett franskt holdingbolag som specialiserat sig på handel och lyxvaror, de äger förutom Saint Laurent även Gucci, Fnac, Puma AG, La Redoute, Brioni, Sergio Rossi, Volcom, Boucheron, Qeelin, Alexander McQueen.

Foto Stella pictures

Annons